Sari direct la conținut

Dupa ploaie, Capitala se pregateste de nameti

Strazile Capitalei vor fi deszapezite in aceasta iarna numai cu clorura de calciu si solutie eco-taw, iar 300 de utilaje si 10.000 de muncitori se vor ocupa de evacuarea nametilor din oras. Autoritatile bucurestene se declara optimiste in capacitatea lor de a rezolva operativ problemele din campania de deszapezire ce se va desfasura in sezonul rece.

Ieri, la fiecare dintre cele sase primarii de sector a fost activat Comandamentul de deszapezire si combatere a poleiului, care va functiona in perioada 15 noiembrie 2004 – 15 martie 2005, si din componenta caruia fac parte reprezentanti ai Politiei Rutiere si ai firmelor de salubrizare cu care administratia locala are contract.

Primarii de sector sustin ca vor face tot efortul pentru a usura traficul rutier. Deszapezirea arterelor de circulatie se va face cu precadere pe arterele principale pe care circula mijloacele de transport RATB si pe strazile cu obiective de interes social: fabrici de paine, scoli, gradinite, oficii postale, unitati sanitare, cat si pe strazile secundare dintre blocuri.

Au fost verificate centralele termice din scoli

Primariile de sector au verificat instalatiile termice din toate unitatile de invatamant, desi revizia tehnica a acestora fusese deja efectuata pana la inceputul anului scolar. Astfel, a fost controlata buna functionare a centralelor termice proprii alimentate cu gaze, dar si a celor racordate la reteaua de termoficare RADET.

„Am dorit ca prin aceasta actiune sa ne asiguram ca in scoli exista conditii optime pentru desfasurarea cursurilor in anotimpul rece. In acelasi timp, am dorit sa fim siguri ca toate instalatiile termice functioneaza in parametri normali, astfel incat sa nu existe factori de risc care sa afecteze siguranta copiilor”, ne-a declarat ieri Liviu Negoita primarul Sectorului 3.

De asemenea, autoritatile au format echipe de control care vor actiona 24 de ore din 24, cu obligatia de a informa rapid despre orice blocaj rutier provocat de caderile de zapada. Cele patru societati de salubriza-re – Rebu, Supercom, Rosal si Urban – si-au pregatit utilajele multifunctionale si au depozitate in stocul de rezerva 21.

000 de tone de clorura de calciu si 7000 de tone de solutie eco-taw. Primarul general Traian Basescu a ales utilizarea solutiilor ecologice – chiar daca sunt mai putin eficiente -, in scopul protejarii strazilor reparate in aceasta toamna. Transportul public va fi asigurat de RATB cu 886 de autobuze, 224 de troleibuze si 363 de tramvaie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro