Sari direct la conținut

Elena Udrea acuză, din închisoare, că i s-a refuzat permisia pentru a merge la o festivitate a fiicei sale: „A fost singurul copil a cărui mămică a lipsit”

HotNews.ro
Elena Udrea, Foto: AGERPRES
Elena Udrea, Foto: AGERPRES

Fostul ministru Elena Udrea, aflată în penitenciar, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, acuză conducerea Administrației Penitenciarelor că nu i-a acceptat pemisia pentru a fi la festivitatea fetiței sale, care a terminat grădinița: „A fost singurul copil a cărui mămică a lipsit”.

Într-un mesaj postat duminică pe Facebook, Elena Udrea spune că fiica sa, Eva, a sărbătorit „primul ei eveniment social important” – terminarea grădiniței – și „a fost singurul copil a cărui mămică a lipsit”.

„Nu am putut să ii fiu alături fetiței mele, așa cum nu i-am fost niciodată în ultimii doi ani și jumătate.
În mod incredibil, nu doar ca stau în continuare ilegal în pușcărie, executată de Kovesi-Coldea, dar continuă si abuzul pe care omul lor din fruntea ANP, Dan Halchin, îl face, refuzându-mi permisia pentru a fi cu fetița mea măcar câteva ore la evenimentele importante din viața unui copil de 5 ani”, susține Udrea, care denunță din nou „statul paralel construit de Coldea-Kovesi-Dumbravă”.

Fostul ministru Elena Udrea se află acum în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Sentinţa definitivă de condamnare a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare. La momentul pronunțării deciziei definitive, Udrea se afla în Costa Rica.

Ea părăsise România la începutul lui 2018 și a cerut azil în Costa Rica. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Elena Udrea a revenit în România în 8 iulie 2019, la aproape un an și jumătate de la fuga sa în Costa Rica. Ea și-a anunțat atunci revenirea în țară pe Facebook, spunând că a renunțat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica, pentru că vrea să își crească fetița acasă.

După decizia definitivă de condamnare, Udrea a încercat să fugă din țară și a fost prinsă în Bulgaria, unde a stat în arest peste două luni, timp în care s-a derulat procesul de extrădare.

INTERVIURILE HotNews.ro