Sari direct la conținut

Elevii care mergeau la protestul din fața Guvernului, blocați câteva ore în Sărulești din cauza grevei de la CFR: Am trecut prin ceea ce elevii navetiști trec zilnic

HotNews.ro
Elevi in gara mergand la protest, Foto: Asociatia Elevilor din Constanta
Elevi in gara mergand la protest, Foto: Asociatia Elevilor din Constanta

Câțiva elevi, membri în Asociația Elevilor din Constanța, care mergeau la București pentru a se alătura protestului profesorilor din fața Guvernului, au rămas câteva ore în Sărulești, din cauza grevei spontane de la CFR. Într-o postare pe Facebook, ei spun că au trecut prin ceea ce elevii navetiști trec zilnic.

  • „Suntem de 3 ore și jumătate blocați în tren în Sărulești. Am rămas doar cu o sticla de 0,5, ne este frig, iar gustările pe care ni le-au dat părinții nu știm cât ne vor mai ajunge. Astăzi, am trecut prin ceea ce elevii navetiști trec zilnic: în această comună NU EXISTĂ NICIUN AUTOBUZ!
  • Nu știm când sau cum vom ajunge acasă, dar știm că dezastrul acesta trebuie oprit. Întreb guvernanții, cum vor ca noi să ne întoarcem acasă? Vor să luăm mașini la ocazii să pățim ca în Caracal?” au scris ei luni dupa-amiază.

„Delegația AEC care se îndrepta înspre protestul sindicatelor s-a blocat în comuna Sărulești! Din cauza incompetenței statului care lovește simultan în toate domeniile, inclusiv educație, generând astfel o grevă și în domeniul transporturilor, nu vom mai putea ajunge la proteste, fiind blocați în gara din Sărulești. În continuare însă, ne păstrăm poziția fermă și solicităm mărirea salariilor profesorilor și asigurarea transportului gratuit al elevilor de la bugetul de stat!” a fost mesajul postat de Asociația Elevilor din Constanța, la ora 12.00.

Zeci de profesori, membri ai federațiilor sindicale, au protestat de la ora 13.00 în fața Guvernului pentru acordarea majorărilor salariale promise. Aceste proteste vor continua și marți și miercuri, tot de la ora 13.00.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro