Sari direct la conținut

Emil Boc catre prefecti: Nu vreau sa aud scuze ca zapada ne-a prins nepregatiti, altfel veti raspunde cu functia pe care o aveti

HotNews.ro

Guvernul a fost pus in garda de atentionarea meteo potrivit careia in perioada urmatoare va ninge in toate regiunile. Primul-ministru in exercitiu Emil Boc a cerut prefectilor si reprezentantilor directiilor regionale pentru drumuri si poduri sa nu fie luati pe nepregatite de ninsori. “In aceste zile va dati primul examen in competenta, in ceea ce priveste gestionarea problemelor de iarna. Nu vreau sa aud scuze ca zapada ne-a prins nepregatiti, altfel veti raspunde cu functia pe care o aveti”, a spus Boc.

Emil Boc a solicitat prefectilor ca in cursul zilei de luni sa ia legatura cu presedintii Consiliilor Judetene si cu primarii municipiilor si judetelor, pentru a analiza stadiul pregatirilor pentru iarna, iar marti sa trimita Guvernului o informare scrisa. „Nu vreau ca informarea sa fie ceea ce ne arata televiziunile cu privire la incapacitatea de gestionare”, a mai spus Boc. Acesta a mai cerut prefectilor sa aiba telefonul deschis 24 din 24 de ore, pentru a comunica cu autoritatile de la Bucuresti. „Sa nu aud ca prefectii si subprefectii si-au luat bilete de odihna”, a precizat premierul.

Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, a cerut prefectilor si subprefectilor sa colaboreze cu directorii regionali de drumuri si poduri si sa tina legatura permanent cu reprezentantii Politiei Rutiere. Potrivit ministrului, sunt pregatite sa intervina pentru dezapezire 675 de utilaje proprii ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, insa se poate apela si la alte 1.870 de utilaje de dezapezire de la firme cu care aceasta institutie a incheiat contracte multianuale. De asemenea, mai sunt puse la dispozitie 95.000 tone de sare, 120.000 metri cubi de nisip si 600 de tone de motorina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro