Sari direct la conținut

Erdogan acuză țările occidentale că susțin o ofensivă israeliană în Liban

HotNews.ro
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri țările occidentale că „susțin” o ofensivă israeliană în Liban împotriva Hezbollah, care sprijină mișcarea islamistă palestiniană Hamas, potrivit AFP.
Recep Erdogan, Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia
Recep Erdogan, Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

„Se pare că Israelul, care a devastat Gaza, își pune acum ochii pe Liban. Vedem că puterile occidentale sprijină Israelul în spatele scenei”, le-a spus președintele turc deputaților partidului său din parlament.

„Planurile lui Netanyahu de a extinde războiul în regiune vor duce la un mare dezastru”, a adăugat șeful statului turc, luându-l la țintă pe premierul israelian.

Benjamin Netanyahu a declarat duminică că, la sfârșitul „fazei intense” a ofensivei sale în Fâșia Gaza, armata israeliană va fi „în măsură să redistribui anumite forțe în nord”, în apropiere de frontiera cu Libanul, sporind temerile privind o extindere a conflictului.

„Este extrem de grav ca state care vorbesc despre libertate, drepturile omului și justiție să fie captivele unui bolnav mintal ca Netanyahu”, a declarat Erdogan, făcând apel la „celelalte țări din regiune să dea dovadă de solidaritate cu Libanul”.

Luni, ministrul turc de externe a avertizat, de asemenea, doi dintre vecinii săi, Grecia și Cipru, să „stea departe” de conflictul dintre Israel și Hamas, afirmând că Cipru și insulele grecești „sunt folosite pentru operațiuni” care vizează Fâșia Gaza.

INTERVIURILE HotNews.ro