Sari direct la conținut

Erdogan, atac violent la Macron: Examinează-ți mai întâi propria ta moarte cerebrală

HotNews.ro
Erdogan, atac violent la Macron: Examinează-ți mai întâi propria ta moarte cerebrală

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atacat violent pe omologul său francez Emmanuel Macron, despre care a afirmat că este în „stare de moarte cerebrală”, accentuând astfel tensiunile cu o săptămână înainte de un summit crucial al NATO, scrie AFP.

Comentând declarațiile lui Macron, care a afirmat că NATO este în „moarte cerebrală”, Erdogan a declarat: „Mă adresez din Turcia președintelui francez Emmanuel Macron, și îi voi spune și la NATO. Examinează-ți mai întâi propria ta moarte cerebrală. Aceste declarații nu servesc decât celor de genul tău care sunt în stare de moarte cerebrală”.

Criticile foarte puternice ale Franței au stârnit furia liderilor turci, care au acuzat Parisul că vrea să implanteze un „stat terorist” în nordul Siriei.

„Nimeni nu îți acordă atenție. Ai încă o latură de amator, începe prin a remedia asta”, a afirmat Erdogan. „Când e vorba de fanfaronadă, știi să o faci foarte bine. Dar când e vorba de a da NATO banii pe care îi datorezi, e altceva”.

„E atât de neexperimentat ! Nu știe ce este lupta împotriva terorismului, de asta vestele galbene au invadat Franța”, a continuat el. „Gesticulează cât vrei, vei sfârși prin a recunoaște meritele luptei noastre împotriva terorismului”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro