Sari direct la conținut

Escaladare majoră în Orientul Mijlociu. ​Iranul susține că nu are nicio legătură cu atacul cu dronă din Iordania care a ucis soldați americani

HotNews.ro
Nasser Kanaani, Foto: Iranian Foreign Ministry / AP / Profimedia
Nasser Kanaani, Foto: Iranian Foreign Ministry / AP / Profimedia

Iranul consideră că afirmațiile potrivit cărora ar fi implicat într-un atac care a ucis trei soldați americani în nord-estul Iordaniei, în apropiere de granița cu Siria, sunt „nefondate”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Nasser Kanaani, informează Reuters.

Kanaani a mai spus că atacurile americane asupra Siriei și Irakului, precum și prelungirea războiului din Gaza nu vor face decât să intensifice instabilitatea în regiune.

Președintele american Biden a dat vina pe grupuri susținute de Iran pentru atacul cu drone asupra forțelor americane, primul atac mortal împotriva trupelor SUA de când războiul dintre Israel și Hamas a izbucnit în octombrie și a provocat unde de șoc în tot Orientul Mijlociu.

Kanaani a declarat că „grupurile de rezistență” nu primesc ordine de la Republica Islamică.

Anterior, misiunea Iranului în Statele Unite a emis o declarație în care a afirmat că „Iranul nu a avut nicio legătură și nu a avut nimic de-a face cu atacul asupra bazei americane”.

„Există un conflict între forțele americane și grupurile de rezistență din regiune, care ripostează prin atacuri de retorsiune”, se mai arată în declarație.

Atacul reprezintă o escaladare majoră a situației deja tensionate din Orientul Mijlociu, unde războiul a izbucnit în Gaza după un atac al grupării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului la 7 octombrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro