Sari direct la conținut

Escrocherie prin „metoda jurnalistul”. Un bărbat a păcălit mai mulți primari că le vinde la preț redus bonuri de combustibil

HotNews.ro
Suspect reținut, Foto: DreamsTime
Suspect reținut, Foto: DreamsTime

Un bărbat care s-a dat drept jurnalist a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a păcălit mai mulți primari că le va vinde la un preț redus bonuri de combustibil, fără să le dea vreun astfel de bon, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Inițial, suspectul a încercat să obțină beneficii financiare pretinzând că deține informații compromițătoare despre edili.

Bărbatul este cercetat pentru înșelăciune în formă continuată.

  • „În urma mijloacelor de probă administrate s-a reținut că inculpatul, în baza aceleiași rezoluții infracționale și la diferite intervale de timp, folosindu-se de numele false „Sorin Constantin” și ”Sorin Rotaru”, dar și de calitatea mincinoasă de jurnalist în cadrul Jurnalului Național, a indus în eroare mai multe persoane vătămate, promițându-le achiziționarea la un preț redus a unor bonuri de combustibil, determinându-le pe persoanele vătămate să achite sume de bani ce reprezintă contravaloarea a 21 de bonuri de carburant, fără să le remită vreun astfel de bon.
  • În concret, infracțiunea comisă de inculpat relevă periculozitate sporită și un mod de comitere elaborat, inculpatul premeditând până în cele mai mici detalii modalitatea de abordare a persoanelor vătămate și inducerea lor în eroare prin prezentarea unor împrejurări care, altminteri, par credibile”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Potrivit procurorilor, sunt cel puțin patru primari din diverse comune, cărora „jurnalistul” le-a spus că deține informații compromițătoare despre ei și de la care încerca să obțină beneficii financiare.

Când aceștia nu au cedat, le-a oferit bonurile de combustibil la preț redus.

Bărbatul a fost reținut, ulterior, acesta fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. (sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro