Sari direct la conținut

„Eu sunt o femeie puternică cu puteri speciale”. Pugilista Imane Khelif a câștigat aurul la Paris 2024 și le-a răspuns celor care au atacat-o

HotNews.ro
Pugilista Imane Khelif, din Algeria, sărbătorește după ce a învins-o pe Anna Hamori, din Ungaria, în meciul de box feminin din sferturile de finală la Jocurile Olimpice de vară din 2024. Foto: John Locher / AP / Profimedia
Pugilista Imane Khelif, din Algeria. Foto: John Locher / AP / Profimedia

Victoria pugilistei algerience Imane Khelif în finala categoriei 66 kg la Jocurile Olimpice de la Paris este „răspunsul perfect la o campanie feroce şi la atacurile” la care a fost supusă, a declarat, vineri, sportiva în vârstă de 25 de ani, citată de AFP, potrivit Agerpres.

„Eu sunt o femeie puternică cu puteri speciale. De acolo, din ring, am trimis un mesaj celor care sunt împotriva mea”, a declarat ea presei.

„Am făcut obiectul unor atacuri şi a unei campanii feroce, iar acest lucru este cel mai bun răspuns pe care îl puteam da. Răspunsul a fost mereu în ring”, a adăugat ea.

„Eu sunt total eligibilă să particip, sunt o femeie ca celelalte. M-am născut femeie, am trăit ca femeie şi am concurat în calitate de femeie”, a mai spus Khelif, adăugând că „aceste atacuri dau o importanţă specială succesului meu”.

În finală, Khelif a învins-o la puncte (5-0) pe chinezoaica Liu Yang, campioana mondială en titre.

Khelif (25 ani) a adus astfel Algeriei al doilea titlu olimpic la Paris, după cel al gimnastei Kaylia Nemour.

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

INTERVIURILE HotNews.ro