Sari direct la conținut

Euro 2024. Pedeapsa primită de România după primele trei meciuri la Campionatul European de Fotbal

HotNews.ro
Euro 2024. Pedeapsa primită de România după primele trei meciuri la Campionatul European de Fotbal
Suporterii români își încurajeazî favoriții la meciul de fotbal dintre Slovacia si România/Profimedia

FRF va fi nevoită să plătească aproape 100.000 de euro pentru comportamentul fanilor români la meciurile din grupe, scrie publicația The Athletic.

Asociațiile naționale de fotbal reprezentate la Campionatul European din această vară au fost amendate cu peste 1,2 milioane de euro de către organizatorii UEFA în timpul etapelor grupelor turneului, scrie sursa citată.

Amenzile se referă la suporterii echipei naționale în timpul meciurilor, însă țara gazdă, Germania, a fost amendată de două ori pentru nerespectarea „protecției suprafeței de joc” – referitoare la intrarea suporterilor pe teren în timpul jocului – în timpul meciurilor Portugaliei din faza grupelor cu Turcia și, respectiv, Georgia.

Opt echipe – Ungaria, Elveția, Croația, Albania, Polonia, Serbia, România și Belgia – au primit amenzi pentru comportamentul fanilor lor în timpul tuturor celor trei meciuri din faza grupelor.

21 din cele 24 de țări au primit cel puțin o amendă în faza grupelor, doar Franța, Spania și Slovacia nefiind amendate de forul de conducere al fotbalului european.

Scandări scumpe

România se află pe locul șase în topul amenzilor, iar FRF va avea de plătit 84.000 de euro. Campioni sunt croații (cu 220.000 de euro) și albanezii (cu 170.000 de euro). De altfel, partida dintre cele două echipe (ambele eliminate încă din faza grupelor) a născut un scandal după ce în tribune fanii ambelor tabere au scandat: „Ucideți toți sârbii, ucideți toți sârbii!”.

INTERVIURILE HotNews.ro