Sari direct la conținut

​Europarlamentarul Bușoi a vorbit cu dr. Fauci, coordonator al luptei anti-COVID din SUA, despre colaborarea dintre autoritățile medicale și de cercetare europene și americane

HotNews.ro
Anthony Fauci, Foto: Hotnews
Anthony Fauci, Foto: Hotnews

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate din România, a vorbit cu dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA și consilier al președintelui Joe Biden, despre colaborarea dintre autoritățile medicale și de cercetare europene și americane în privința combaterii pandemiei COVD-19.

Bușoi, care este acum președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, s-a dus la Washington, unde a avut o discuție, prin videoconferință, cu Fauci.

Ceidoi au discutat și despre „nevoia de a revizui legislația GDPR, care nu trebuie să fie o barieră în calea schimbului de date între cercetători, la nivel mondial”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Cristian Bușoi.

„Am fost onorat de discuția pe care am avut-o, la Washington, cu dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA.

Dr. Fauci este una dintre principalele voci la nivel mondial, care a susținut, încă de la începutul situației de criză generată de COVID – 19, importanța vaccinării și a măsurilor care să oprească răspândirea virusului SARS COV 2 și să limiteze numărul victimelor. Am discutat cu dr. Fauci despre actuala situație a răspândirii COVID-19 atât în SUA, cât și în Uniunea Europeană și despre nevoia de a continua să transmitem mesajele corecte, argumentate pentru susținerea vaccinurilor drept cea mai bună metodă de prevenire a contractării virusului. Deși pandemia este sub control acum, nu avem încă certitudinea că nu vor apărea noi tulpini ale virusului, poate mai agresive și mai rezistente. Alte subiecte importante pe care l-am discutat cu dr. Fauci au fost colaborarea dintre autoritățile medicale și de cercetare europene și cele din SUA și nevoia de a revizui legislația GDPR, care nu trebuie să fie o barieră în calea schimbului de date între cercetători, la nivel mondial.

La finalul discuțiilor i-am adresat dr. Fauci invitația de a veni în Parlamentul European pentru a discuta despre cum ne putem pregăti mai bine pentru eventuale viitoare crize de sănătate publică” – a transmis Cristian Bușoi, într-un comunicat de presă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro