Sari direct la conținut

Evaluare britanică: Rusia nu a atins niciun obiectiv strategic în 100 de zile de război / Pentru a obține orice formă de succes are nevoie de investiții uriașe în resurse umane și echipamente

HotNews.ro
Soldați ruși pe un blindat în Donbasul ocupat, Foto: Telegram
Soldați ruși pe un blindat în Donbasul ocupat, Foto: Telegram

Vineri se împlinesc 100 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina, dar trupele de invazie trimise de Vladimir Putin nu au obținut niciunul din obiectivele strategice din planul inițial, a scris vineri dimineață pe Twitter ministerul britanic al apărării.

Evaluarea serviciilor militare secrete britanice:

  • Forțele rusești nu au reușit să își atingă obiectivele inițiale de a cuceri Kievul și centrele guvernamentale ucrainene.
  • Rezistența puternică a Ucrainei și eșecul de a securiza aerodromul Hostomel în primele 24 de ore au dus la respingerea operațiunilor ofensive rusești.
  • În urma eșecului planului inițial, prin presupuneri false folosite în planificare și o execuție tactică deficitară, Rusia și-a adaptat modelul operațional pentru a se concentra asupra Donbasului.
  • În prezent, Rusia obține succese tactice în Donbas. Forțele rusești au generat și și-au menținut elanul și în prezent par să dețină inițiativa în fața opoziției ucrainene.
  • Rusia controlează peste 90% din regiunea Lugansk și este posibil să obțină controlul complet în următoarele două săptămâni. Rusia a obținut aceste succese tactice recente cu un cost semnificativ al resurselor și prin concentrarea forțelor și a focurilor într-o singură parte a campaniei globale.
  • Rusia nu a fost capabilă să genereze manevre sau mișcări pe alte fronturi sau axe, care au trecut toate în defensivă.
  • În comparație cu planul inițial al Rusiei, niciunul dintre obiectivele strategice nu a fost atins.
  • Pentru ca Rusia să obțină orice formă de succes, va fi nevoie de investiții uriașe și continue în resurse umane și echipamente și este posibil să dureze încă mult timp.

––––

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro