Sari direct la conținut

Exasperat de vremea rea, un primar din Franța publică o hotărâre împotriva ploii

HotNews.ro
Exasperat de vremea rea, un primar din Franța publică o hotărâre împotriva ploii
Ploi în regiunea Normandia a Franței, FOTO: Ludovic Marin / AFP / Profimedia

Primarul unei comune din Franța, exasperat din cauza vremii mohorâte care a afectat în ultimele săptămâni regiunea Normandia, a semnat un decret împotriva ploii pentru a le însenina ziua oamenilor, relatează BFMTV.

Primarul din Coulonces, o mică comună normandă din departamentul Orne, a explicat miercuri pentru AFP că a emis un decret municipal „pentru ca ploaia să înceteze”, cu un eventual ajutor din „lumea de dincolo”, deoarece începutul verii este deosebit de mohorât în regiune.

Într-un decret municipal semnat marți și distribuit pe rețelele sociale, „se dispune, ca pentru 15 iulie și lunile august, septembrie și vom depăși și în octombrie, ca ploaia să înceteze și o adiere ușoară și un soare strălucitor să o înlocuiască”.

Primarul francez spune că a vrut să îi facă pe locuitorii comunei să zâmbească

Cu o notă umoristică, articolul trei din decret explică faptul că „preoții parohiilor, din nordul Franței, vor fi implicați pentru o comunicare prioritară cu lumea de dincolo și sunt astfel însărcinați cu executarea prezentului decret”.

Intervievat miercuri dimineață de AFP, Daniel Marrière, primarul acestui sat de 227 de locuitori situat între Alençon și Caen recunoaște că „nu a mai cunoscut o astfel de vreme” în această perioadă a anului.

„Ieri dimineață (marți), ploua torențial, vremea era gri, practic nu se vedea nimic. A fost nevoie de iluminat mult timp în case”, a explicat Daniel Marrière pentru a justifica publicarea decretului.

„Mi-am spus, este momentul potrivit să fac asta pentru a aduce un zâmbet oamenilor”, a adăugat el, spunând că a primit numeroase „cuvinte frumoase” din partea locuitorilor în urma publicării decretului.

INTERVIURILE HotNews.ro