Sari direct la conținut

Explozie la locomotiva trenului care urma să transporte europarlamentarii din Strasbourg la Bruxelles: „ Are loc o evacuare haotică”

HotNews.ro
Explozie la locomotiva trenului care urma să transporte europarlamentarii din Strasbourg la Bruxelles: „ Are loc o evacuare haotică”
Gara din Strasbourg Foto: Abdesslam MIRDASS / AFP / Profimedia

Trenul închiriat de Parlamentul European a fost evacuat miercuri în gara din Strasbourg după ce s-a auzit o explozie, urmată de fum. „Locomotiva a explodat, din motive necunoscute”, a anunțat un ofițer de presă al Parlamentului European, pe X. Incidentul a avut loc în momentul în care mai mulți europarlamentari și angajați ai PE se îndreptau către tren, a precizat europarlamentarul român Eugen Tomac, pentru Digi24.

Aproximativ 20 de pompieri au fost trimişi joi, în jurul orei locale 15.00, în gara din Strasbourg, în urma unor informaţii că ar ieşi fum dintr-o locomotivă, a anunțat publicaţia locală Dernières Nouvelles d’Alsace, citată de news.ro.

Pelle Geertsen, secretar de presă al unui europarlamentar danez, a scris pe X, postând şi o fotografie, că mulţime de pompieri sunt în gara din Strasbourg, dar foarte puţine informaţii despre ce s-a întâmplat. „Are loc o evacuare haotică a unui tren, iar oamenilor li s-a spus să îşi lase bagajele la bord şi să plece abia după ce majoritatea plecaseră deja cu tot cu bagaje”, a precizat el.

Un alt ofiţer de presă de la Parlamentul European, Emmanuel Foulon, postase anterior că a fost o explozie la locomotiva trenului care urma să transporte deputaţi europeni şi personal de la Strasbourg la Bruxelles. „Originea este încă necunoscută. Pasagerii sunt chemaţi să se „refugieze” în tunel. Gara este paralizată, pompierii sunt chemaţi de urgenţă”.

El a revenit ulterior cu o postare şi a spus că nu se văd ambulanţe, ceea ce înseamnă că nu sunt răniţi, iar incidentul a fost probabil de natură tehnică, deşi perimetrul de securitate pare să se lărgească în gară.

Europarlamentarul român Eugen Tomac a precizat că incidentul a avut loc în momentul în care mai mulți europarlamentari și angajați ai Parlamentului European se îndreptau către tren. „Toți cei care trebuia să plece au fost invitați să nu mai meargă pe peron, pentru că a existat o explozie la una dintre locomotive. Nu există victime, însă nu se mai pot deplasa spre Bruxelles cu acest tren”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac, pentru Digi24.

Parlamentul European s-a reunit săptămâna aceasta în sesiune plenară la Strasbourg.

INTERVIURILE HotNews.ro