Sari direct la conținut

Falsul anticomunism al plagiatorului Ponta: Inca o forma de obscenitate! (Actualizat)

Contributors.ro
Vladimir Tismaneanu, Foto: Arhiva personala
Vladimir Tismaneanu, Foto: Arhiva personala

Cand am spus că anticomunismul lui Ponta, aplaudat, vai, de “Contemporanul” lui Nicolae Breban (amicul generalului securist Nicolae Plesită) si de senatorul tăricean Sorin Iliesiu, este o imensa impostură, multi au tăcut. Cand acelasi Sorin Iliesiu a venit cu ideea ca, sub egida Academiei (deci a unor fost informatori ale căror nume prefer să nu le mai scriu aici din jenă pentru inaintata lor varstă), ar trebui să fie scris un nou raport despre ce a fost dictatura comunista, idee salutată entuziast de plagatorul national si de sicofantii sai, s-a tăcut. Victor Ponta si-a ingăduit să ia in deriziune ceea ce-au făcut cei 18 membri ai Comisiei Prezidentiale (inclusiv imprevizibilul domn Iliesiu) si zecile de tineri ori mai putin tineri experti, de la Dorin Dobrincu, Constantin Iordachi, Anca Sincan, Eugen Negrici si Adrian Cioflanca la Slomo Leibovici-Lais, Levente Salat si Hannelore Baier.

Tăcerea are, o stim de la o imprtantă ganditoare germană, o fortă distructivă. Este bine ca măcar acum, cand, blagoslovit de fostul presedinte Emil Constantinescu, mitomanul galactic Victor Ponta se impaunează cu mantia anticomunismului pur si dur, sa i se atraga atentia că minte fără urmă de rusine. Nu, domnule Ponta, nu sunteti un anticomunist! Sunteti, ca in atatea alte domenii vitale pentru viitorul democratiei romanesti, un maestru al travestiului!

Iată comunicatul ACL despre infinitul tupeu al pseudo-anticomunistului Ponta, discipol al veteranului ideolog bolsevic Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD. Cat priveste IICCMER, din cate aflu, pe 12 noiembrie urmează să aiba loc o conferintă la care este asteptat să vorbească Victor Ponta. Se zvarcolesc in ale lor morminte Iuliu Maniu si Dinu Bratianu, Ion Mihalache si Ion Flueras, Monica Lovinescu si Ticu Dumitrescu, Vladimir Ghika si Szilard Bogdanffy, Ioan Bărbus si Corneliu Coposu!

Dacă este adevărat, Victor Ponta trebuie dezinvitat de urgentă! Institutul plătit din bani publici pentru a studia crimele comunismului nu trebuie să devină trambulina electorală a plagiatorului neo-comunist Ponta! Domnule Dinu Zamfirescu, presedinte al Consiliului Stiintific, amintiti-vă de martirii PNL! Domnule Radu Preda, presedinte executiv, amintiti-vă de martirii credintei, nu contribuiti la confiscarea memoriei lor! Domnule Cosmin Budeancă, director general, sunteti tanar, nu vă asociati biografia cu o asemenea actiune ignobila! Ce riscati, stimati domni? De ce să ii asociati pe oaspetii din străinatate si pe cercetatorii din Romania cu acest plagiator mitoman, un inamic jurat al valorilor anticomunismului civic-liberal?

Alianta Crestin-Liberala criitică “asa-zisele” reusite ale lui Victor Ponta si intentiile sale de a sprijini proiectele dedicate memoriei comunismului. Potrivit unui comunicat de presa transmis duminica de Biroul de presa al PNL, ACL a realizat o lista cu principalele actiuni din acest domeniu desfăsurate sub guvernarea Ponta, afirmand ca ele arata “dezinteresul si ignoranta sa (a premierului Ponta – n.red.) in aceasta privinta”.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18506063-acl-trece-revista-realizarile-lui-victor-pontape-subiectul-memoriei-comunismului-lista-tortionarilor-care-traiesc-blocata-dupa-preluarea-iccmer-catre-pesedist-proiectul-pentru-dublarea-indemnizatiei-f.htm

Versiunea initiala a articolului de mai sus aparut pe blogul meu:

http://tismaneanu.wordpress.com/2014/11/09/falsul-anticomunism-al-plagiatorului-ponta-inca-o-forma-de-obsecenitate/

PS: Pentru cei care au uitat, merita reamintit ca am intrat (chiar mai intens decat pana atunci) in colimatorul “Observatorului Cultural” si al altor publicatii similare mai ales dupa ce-am indraznit sa ma delimitez de elogiile desantate la adresa lui Ponta semnate de Radu Calin Cristea. Un intreg serial al urii a aparut in acel saptamanal, menit sa ma delegitimeze si sa ma transforme, cu armele propagandei fascistoid-bolsevice, intr-un fel de varf de lance al comunismului dinastic. Dl Cristea si-a primit imediat rasplata, a ajuns membru in CNA. Nu are rost sa comentez anti-performantele sale de-acolo. Unii din amicii sai, vechi si indarjiti adversari ai PDL, se prezinta azi drept mari sustinatori ai ACL. Poate ca si sunt, habar n-am. Nimeni nu e sortit sa ramana pe veci intepenit in formule ce se pot dovedi perimate. Stiu insa ca aici, pe “Contributors”, politologul Marius Stan si istoricul Dumitru Lacatusu au fost primii care au deplans lipsa de implicare a IICCMER in saptamanile recente in actiunea de greva a foamei a lui Andrei Ursu. Este imbucurator ca ACL observa acest lucru si isi spune raspicat punctul de vedere.

Citeste intreg articolul si comenteaza peContributors.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro