Sari direct la conținut

Farmaceuticele Bursei valoreaza 425 mil. euro

Business Standard

Capitalizarea bursiera a producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti a ajuns la 389,7 milioane de lei (aproape 125 milioane de euro), „dupa ce pretul actiunilor sale a ajuns la 0,83 lei/unitate, cel mai mare din istoria cotarii lor la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Valoarea de piata astfel calculata a crescut anul acesta cu 33,5 milioane de euro (+36 %). Daca ar fi fost inregistrata formal majorarea de capital decisa in aprilie, capitalizarea Bio”farm ar fi depasit 155 milioane de „euro, la acelasi pret de piata.

Principalii actionari ai Biofarm sunt SIF Oltenia, cu 14% din totalul actiunilor, SIF Moldova si SIF Banat-Crisana, cu cate 10%, omul de afa”ceri Tudor Dumitru, cu 5,8%, si fondul de investitii Julius Baer Internatio”nal Equity Fund, cu 5,1%. AVAS” mai are o participatie de 1%.

Nu demult, SIF-urile si-au anuntat intentia de a forma un consortiu cu Biofarm in vederea participarii la privatizarea Antibiotice „Iasi.

Alti 21 de virtuali pretendenti au depus scrisori de intentie neangajante in toamna anului trecut. AT Kearney GmbH si consortiul Alpha Bank concureaza pentru calitatea de consultant financiar al statului roman.

Un articol de Adrian Ionescu

Integral in Business Standard

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro