Sari direct la conținut

Femeie din București răpită și băgată cu forța într-un portbagaj de către iubitul ei, care a încercat să-i dea foc / Cum a fost salvată victima

HotNews.ro
Mașină de poliție, Foto: Dreamstime / Vlad Ispas
Mașină de poliție, Foto: Dreamstime / Vlad Ispas

O femeie din Bucureşti a fost răpită de iubitul său, care a băgat-o cu forța în portbagajul unei mașini și a dus-o pe un câmp din sectorul 3, unde a încercat să îi dea foc. Femeia a fost salvată de poliţişti, după ce a reuşit să sune la 112.

UPDATE Poliția Capitalei a anunțat că bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca marți să fie dus în instanță.

Conform Poliției Capitalei, în jurul orei 04.40, polițiștii au fost sesizați de o femeie că, în urma unor divergențe cu partenerul său, acesta ar fi agresat-o fizic și ar fi forțat-o să intre în portbagajul unui autoturism, cu care a plecat într-o direcție necunoscută.

Potrivit sursei citate, operatorul Serviciului de Telecomunicații Speciale i-a transmis un link de localizare cu ajutorul căruia s-a reușit monitorizarea traseului parcurs, acesta fiind comunicat tuturor echipajelor de poliție aflate în serviciu.

În jurul orei 4.50, un echipaj al Brigăzii Rutiere a depistat autoturismul pe un câmp din sectorul 3, iar în momentul în care s-au apropiat de mașină a observat flacără deschisă în interior, moment în care polițiștii au intervenit pentru scoaterea femeii din portbagaj și pentru stingerea incendiului cu extinctoarele, precizează Poliția Capitalei. La fața locului a fost solicitat și un echipaj medical.

La scurt timp, în zona unei benzinării din apropiere a fost depistat șoferul, care a fost imobilizat de un alt echipaj al Brigăzii Rutiere. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul DrugTest s-a stabilit că acesta consumase și substanțe interzise.

Cum a decurs operațiunea de salvare

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a detaliat ulterior într-un comunicat de presă cum a fost salvată femeia cu ajutorul tehnologiei de geolocalizare după ce aceasta a reușit să sune de două ori la 112:

  • „În primul apel, operatorul STS a auzit pe fundal o situație conflictuală și a alertat imediat Poliția. Deși era foarte speriată, persoana a reușit totuși să ofere detalii relevante despre situația în care se afla.
  • În timpul apelului, operatorul STS i-a trimis un SMS cu un link de localizare, pe care să îl acceseze pentru a putea fi transmise către Sistemul 112 coordonatele geografice ale poziției telefonului de pe care a sunat.
  • Deoarece mașina în care era sechestrată se afla în mișcare, pe baza informațiilor de localizare primite în timp real de la telefonul victimei, operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepționate și de către dispeceratul Poliției.
  • Astfel, echipajele de intervenție au putut identifica zona și au reușit să ajungă în timp util la victimă.
  • Al doilea apel a fost efectuat chiar în momentul sosirii echipajelor de poliție. Femeia a anunțat că mașina în care se afla sechestrată a fost incendiată. Apelul a fost transferat imediat către ISU-SMURD, Ambulanță, Poliție și Jandarmerie.”, a precizat STS.

Tehnologia de geolocalizare HTML5 este o soluție de localizare dezvoltată de STS în anul 2018, disponibilă pentru smartphone-urile care au activate conexiunea la Internet și GPS-ul, fără să fie nevoie de instalarea unui soft sau unei aplicații.

În situația în care sunați la numărul de urgență 112 și nu cunoașteți adresa sau un punct de reper identificabil pentru determinarea adresei/poziției unde vă aflați și unde este nevoie de ajutor, în cazul în care dețineți un smartphone cu serviciile date active, operatorul STS din cadrul Serviciului de urgență 112 vă poate transmite un SMS cu un link pe care trebuie să îl accesați pentru obținerea poziției telefonului mobil și transmiterea acesteia către sistemul informatic al Serviciului de urgență 112, a mai precizat STS.

(Foto: Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro