Sari direct la conținut

Femeie exploatată sexual, în Italia şi Elveţia, de un cuplu de români, timp de 12 ani / Bărbatul a murit în 2022, iar femeia a fost plasată sub control judiciar

HotNews.ro
Sigla DIICOT, Foto: AGERPRES
Sigla DIICOT, Foto: AGERPRES

O femeie a fost exploatată sexual, în Italia şi Elveţia, de un cuplu de români, timp de 12 ani. Cei doi soţi luau victimei toţi banii. Bărbatul a murit în 2022, iar femeia a fost plasată sub control judiciar.

Potrivit DIICOT, cei doi soți au obținut venituri de peste 100.000 euro, obligând-o pe femeie să se prostitueze.

  • „La data de 17.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalitrății Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Dolj, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.
  • În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2010-2022, inculpata, împreună cu soțul său (decedat în anul 2022) au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul Italiei și al Elveției, o persoană vătămată, obținând în acest mod venituri de peste 100.000 euro”.

Femeia, atrasă în capcană prin metoda „loverboy”

Sursele citate spun că femeia a fost atrasă în capcană în cursul anului 2010, prin folosirea metodei ”loverboy”, inducându-i-se falsa impresie că își va întemeia o familie împreună persoana de sex masculin, deși aceasta se afla într-o relație de mariaj cu inculpata.

Potrivit DIICOT, bărbatul a folosit șantajul și constrângerea psihică amenințând-o „cu suprimarea vieții” în cazul refuzului de a continua să se prostitueze, pentru o face să continue să se prostitueze.

  • „Persoana vătămată a fost transportată în Italia și adăpostită în diverse locații, inducându-i-se ideea că practicarea prostituției este o activitate lucrativă ca oricare alta, sens în care i-a fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma și Sardinia.
  • De asemenea, persoanei vătămate i-au fost create conturi pe site-urile de profil din Italia, aceasta fiind transportată la adresele clienților sau obligată să practice prostituția în spațiile închiriate în acest scop. Sumele obținute în această modalitate au fost însușite în totalitate de către inculpată si soțul său, fiind remise personal de către persoana vătămată sau prin intermediul sistemelor de transfer bancar, iar ulterior utilizate pentru achiziționarea unor imobile pe raza județului Dolj”, arată DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanţe doveditoare ale unor transferuri bancare şi alte înscrisuri cu caracter probatoriu.

A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra celor două imobile, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziţionate cu sume provenite din comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

”La data de 17 mai a.c., procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus, faţă de persoana bănuită, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, se mai arată în comunicat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro