Sari direct la conținut

Femeile decid atât destinaţia de vacanţă cât şi detaliile pachetului turistic pe litoralul românesc (turoperator)

HotNews.ro
Plaje pe litoralul românesc, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Plaje pe litoralul românesc, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Femeile sunt cele care decid atât destinaţia de vacanţă pe litoralul românesc, cât şi detaliile pachetului turistic, potrivit unui studiu realizat în rândul familiilor şi cuplurilor care îşi rezervă un sejur.

Datele analizate de portalul Litoralulromanesc.ro arată că, în 59,57% dintre familiile şi cuplurile care au rezervat un sejur în staţiunile româneşti de litoral în sezonul 2022-2023, femeile au ales destinaţia de vacanţă şi tot ele au făcut o solicitare agenţiei de turism şi au rezervat hotelul, scrie Agerpres. Din totalul rezervărilor, 40,43% au fost făcute de bărbaţi.

„Concluzia este cât se poate de clară: doamnele decid unde se merge în vacanţă, stabilesc care e hotelul potrivit şi ce alte servicii mai trebuie să conţină pachetul turistic. De-a lungul anilor, am observat că bărbaţii, atunci când ne contactează pentru a solicita informaţii despre sejururi, nu iau decizia de cumpărare înainte de a se consulta cu partenerele lor. Această situaţie este cu atât mai evidentă când e vorba despre familii cu copii, unde, în majoritatea cazurilor, mamele se preocupă să găsească hotelul potrivit”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

De altfel, potrivit datelor colectate de turoperator, principala categorie de turişti care alege staţiunile de la Marea Neagră ca destinaţie de vacanţă, respectiv 68% din total, este formată din familii. Următoarea categorie e reprezentantă de cupluri, 22% din total.

În ceea ce priveşte clasamentul pe criteriul „vârstă”, 41,9% dintre turiştii care aleg litoralul autohton au vârste cuprinse între 25 şi 44 ani, urmaţi de cei din segmentul de vârstă 45-54 ani, care reprezintă 28% din total. Pe locul trei se află seniorii din categoria de vârstă 55-64 de ani, respectiv 12%.

„Interesant este faptul că un procent de 8,71% dintre turiştii care au achiziţionat un pachet turistic la mare în sezonul 2022-2023 au peste 65 de ani şi au făcut o rezervare 100% online. Putem presupune că este un efect al pandemiei, care i-a determinat şi pe cei mai în vârstă să se familiarizeze cu internetul, să facă nu doar cumpărături online, ci şi rezervări de vacanţe”, adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro