Sari direct la conținut

Fii student la ASE! IULIE 2024 – Admiterea la programele de licență

Fii student la ASE! IULIE 2024 – Admiterea la programele de licență
Academia de Studii Economice din București Foto: ASE

Academia de Studii Economice din București (ASE), cea mai bună universitate economică, de business și administrație publică din Europa de Sud-Est, organizează în luna iulie concurs de admitere la programele universitare de licență.

ASE își așteaptă candidații cu o generoasă ofertă de școlarizare pentru anul universitar 2024-2025, respectiv, un total de 7.696 de locuri, dintre care 3.000 la forma de finanțare de la buget pentru români, UE și SEE (Spațiul Economic European).

Înscrierile la programele universitare de LICENȚĂ se desfășoară online, în perioada 12-19 iulie. Calendarul Admiterii poate fi consultat pe pagina Admitere licență, unde candidații pot accesa atât planurile de învățământ, cât și fișele de disciplină, astfel încât să știe, atunci când formulează opțiunile, ce discipline vor studia și care este conținutul acestora pentru fiecare program în parte.

ASE oferă 35 de programe de licență, dintre care 25 pentru forma de învățământ cu frecvenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, 9 programe la distanţă şi unul cu frecvenţă redusă.

NOU la Admiterea din 2024 !

Elementul de noutate la Admiterea 2024 este introducerea examenului scris la programele a două dintre facultăți– Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE) și Facultatea de Drept.

Astfel,candidații care formulează opțiuni pentru programele de studii universitare de licență de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică vor susține un examen scris, ce constă într-un test grilă, la disciplina Matematică, pe baza tematicii și bibliografiei afișate pe site-ul universității. Detalii despre desfășurarea concursului de admitere și calcularea mediei generale de admitere la CSIE se regăsesc pe pagina dedicată – ase.ro/admitere-csie. De asemenea, candidații pot accesa modelele și broșura de subiecte cu rezolvări.

La Facultatea de Drept, admiterea se face pe baza unui examen scris, ce constă într-un test grilă la disciplinele Limba română și Economie, conform tematicii și bibliografiei de concurs prezentate pe site. Informații complete despre concursul de admitere sunt disponibile pe pagina ase.ro/admitere-drept. De asemenea, candidații pot accesa modele de subiecte cu rezolvări la limba română și economie.

Candidații la facultățile CSIE și/sau Drept pot formula, în cadrul procesului de înscriere, opțiuni și la alte programe universitare de licență din oferta ASE.

Pentru celelalte 10 facultăți, concursul de admitere constă din:

  • eseul motivațional
  • testul de competenţă lingvistică,pentru candidaţii la programele cu predare în limbă străină, sau pentru programul „Limbi moderne aplicate (engleză, franceză)”, care nu au certificat de competență lingvistică recunoscut de ASE;
  • media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Toate detaliile privind condiţiile de admitere, numărul de locuri pentru fiecare program de studii, precum şi calendarul şi actele necesare pentru înscriere, sunt disponibile pe site-ul dedicat ase.ro/admitere/licenta, Facebook, Instagram. La dispoziția celor interesați se află și adresa de e-mail admitere@ase.ro și call center la 021.319.19.00/01, interior 360, 306.

Campusul universitar din centrul Bucureștiului, cu condițiile sale moderne de studiu și cazare, poate fi vizitat și virtual, accesând turul virtual al ASE, ce poate fi vizionat și cu ochelarii VR (realitate virtuală).

De ce ASE?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. În prezent, ASE are semnate peste 350 de acorduri bilaterale cu parteneri din 45 de țări, prin care se promovează creșterea calității procesului didactic și a experienței educaționale internaționale, oferite studenților, absolvenților și cadrelor didactice din universitate. Studenții au deschise numeroase oportunități educaționale, în funcție de domeniul lor de interes. Angajatorii apreciază studiile universitare oferite de universitatea noastră, iar diploma de absolvent al Academiei de Studii Economice constituie garanția unui viitor sigur, a unei cariere de succes și a unei bune inserții pe piața muncii. Astfel, 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, având oportunitatea de a-și clădi o viață profesională interesantă și bine plătită.

„Academia de Studii Economice din București înseamnă o comunitate universitară puternică, cu peste 25 000 de membri, un brand cu notorietate, cu aspirații ambițioase, conștient de răspunderea ce îi revine în formarea oamenilor integri, dedicați profesional și frumoși sufletește, care să poarte cu ei în timp, prin viață, valorile pe care Alma Mater își propune să le transmită prin ei de aici, din inima Bucureștiului, din Piața Romană, de la kilometrul zero al învățământului economic superior din România, către viitorul societății noastre și al tinerilor de mâine!” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.

Articol susținut de ASE