Sari direct la conținut

Filiala PNL Bucuresti refuza neconditionat fuziunea

Radio MIX

Intr-o discutie cu Andreea Pora, liderul PNL Buceresti, Ludovic Orban, a declarat in emisiunea Romania la Raport de la Radio Mix FM, ca organizatia liberala din Capitala respinge fuziunea cu democratii. El a declarat ca singurul deznodamant al acestei false probleme este pierderea majoritatii parlamentare pentru sprijinirea Guvernului.

„Dupa consultarea filialelor de sector, am prezentat opinia noastra, ca subiectul este inoportun, ca nu sunt de acord cu ultimatumurile prin presa si modul in care a fost dusa toata campania legata de fuziune. Nici o conditionare. E un subiect fals.

Am senzatia ca vor sa duca la un deznodamant, si anume pierderea majoritatii parlamentare pentru sprijinirea Guvernului, pentru ca la alt deznodamant nu poate sa duca”, a spus Ludovic Orban.

Daca se accepta fuziunea, se va reinfiinta un alt partid liberal

Unii membri ai PNL sustin ca partidul nu se va scinda dupa fuziunea cu PD, dar nimic nu-i impiedica sa infiinteze un alt partid liberal. In emisiunea Romania la Raport, liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, acuza actuala conducere a liberalilor ca se lasa manata de oportunitati politice si de actiuni politicianiste cand sustine fuziunea cu PD.

„PNL nu va inceta sa existe si daca cei care sunt vremelnic sub stindardul PNL astazi ar putea intr-un moment de inconstienta sa decida disparitia PNL, el se va reinfiinta”, a declarat Ludovic Orban.

Orban sustine ca se contureaza solutia ca dupa fuziune fiecare partid sa-si pastreze identitatea.

Conducerea PD este lipsita de educatie

Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban ii critica pe colegii din alianta, pe care ii considera lipsiti de respect si de bunacuviinta. Invocand faptul ca migratia politica este interzisa intre cele doua partide, Orban a lasat sa se inteleaga ca democratii nu tin la valorile morale si politice si i-a comparat cu o capsunica, in vreme ce liberalii sunt ca un vin de vita nobila.

„Diferenta intre PNL si PD este ca diferenta dintre un vin nobil si capsunica. Vinul nobil pe masura ce imbatraneste creste in calitate si valoare, in uimp ce capsunica se otateste in trei luni”, a afirmat Ludovic Orban.

In emisiunea Romania la Raport, el i-a acuzat pe democrati ca au premeditat strategia de a-i pune pe liberali in fata faptului implinit.

Avantajele politice sunt mai presus decat doctrina

Sunt si democrati nemultumiti ca problema fuziunii nu s-a discutat nici in interiorul PD. Intrebat in emisiunea Romania la Raport de ce sunt si democrati nemultumiti, deputatul PD Cristian Radulescu a recunoscut ca problema fuziunii nu a fost discutata in partid.

El nu respinge insa ideea fuziunii, dar considera ca mai intai trebuie studiate avantajele politice care s-ar obtine, apoi modul in care este posibile fuziunea. Democratul sustine ca doctrina viitorului partid si afilierea internationala pot fi discutate mai tarziu.

„Nu este o chestiune care sa fi fost discutata. De altfel, o asemenea chestiune nu poti s-o decizi de pe un Week-end pe altul. E o speculatie.

Intai trebuie sa vedem daca constructia este posibila, daca aduce avantaje politice si dupa aia sa vedem cum putem s-o realizam. Si-atunci ideologia, afilierea internationala se discuta mai incolo”, a declarat Cristian Radulescu.

Crin Antonescu are insomnii din cauza sondajelor

Liberalul Crin Antonescu respinge categoric fuziunea cu Partidul Democrat. El a spus ca liberalii nu ar accepta un partid aproape militarizat, cu toate ca nu doarme noaptea cand se gandeste cat de mult a coborat PNL in sondaje.

„Pentru a trece de la o alianta la o fuziune trebuie sa existe un lung si important sir de compatibilitati care nu exista. Nu exista nu numai doctrinar. Liberalismul poate fi mentinut sau nu pe hartie. PD actual, este un partid aproape militarizat. PNL nu este asa”, a comentat Crin Antonescu.

Chiar daca jumatate dintre filialele PNL si-au dat deja acordul pentru fuziune, Crin Antonescu nu este inca sigur ca votul congresului va fi pro fuziune. El spune ca alianta dintre cele doua partide ar putea sa functioneze si dupa alegerile din 2008.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro