Sari direct la conținut

Filmul dezastrului care îi face acum pe britanici să-i pedepsească la vot pe conservatori și care e marele pericol

HotNews.ro
Filmul dezastrului care îi face acum pe britanici să-i pedepsească la vot pe conservatori și care e marele pericol
Rishi Sunak în Downing Street Nr. 10: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ploua infernal (vorba cântecului) în luna mai, când în fața simbolicei uși negre din Downing Street numărul 10, premierul britanic Rishi Sunak anunța că are binecuvântarea regelui Charles al III-lea pentru organizarea la termen a alegerilor legislative, care se țin o dată la cinci ani. Legal, ar fi avut timp până la finalul anului, dar Rishi Sunak a ales, spre surprinderea tuturor, să se grăbească. A convocat acest scrutin pe 4 iulie.

Știa și el, așa cum știau toți cei familiarizați cu politica din Regatul Unit, că avea să fie începutul sfârșitului pentru cei 14 ani de guvernare conservatoare și, posibil, pentru cariera celui mai bogat premier pe care l-a avut vreodată Marea Britanie.

Portretul-robot al premierului în ochii alegătorilor: bogat, avere, lăcomie

În octombrie 2022, în aceeași zi în care Rishi Sunak era uns premier, BBC a difuzat o analiză sociologică în care publicul-țintă era rugat să descrie o persoană într-un singur cuvânt. „Bogat” a fost cel mai des folosit cuvânt la adresa premierului Rishi Sunak. Au mai fost „avere”, „lăcomie” și alte câteva atribute insultătoare.

Premierul și soția lui au împreună o avere estimată de The Sunday Times la 651 de milioane de lire sterline. E drept că sunt abia pe locul 245 din 350, dar tot sunt mai bogați decât regele Charles, spre exemplu.

Citește mai mult pe Panorama.ro

INTERVIURILE HotNews.ro