Sari direct la conținut

Finlanda, dispusa la un compromis pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen

HotNews.ro

Potrivit unei decizii luate la sfarsitul saptamanii trecute de guvernul de la Helsinki, Finlanda este de acord cu o propunere de compromis care prevede aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen in doua etape, au declarat surse diplomatice pentru RFI Romania. Intr-o prima etapa, in luna martie, Bucurestiul ar urma sa intre in spatiul Schengen cu frontierele aeriene si maritime, urmand ca aderarea cu frontierele terestre sa aiba loc in luna iulie.

Guvernul finlandez spune insa ca este necesar in continuare ca Romania si Bulgaria sa dovedeasca progresele realizate in lupta impotriva coruptiei. Probe concrete sunt asteptate in raportul MCV din februarie 2012.

Olanda si Finlanda sunt statele europene care s-au opus aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen la ultimul consiliu al ministrilor de justitie si interne. Cele doua tari considera ca Bucurestiul si Sofia nu sunt in masura sa protejeze frontierele europene.

Ministrul olandez al imigratiei declara acum cateva saptamani ca „februarie 2012 este un moment bun pentru reluarea discutiei privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro