Sari direct la conținut

Focuri de armă la granița dintre Corei, după ce zeci de soldați ai Nordului au trecut linia de demarcație / Victime după explozia unor mine

HotNews.ro
Focuri de armă la granița dintre Corei, după ce zeci de soldați ai Nordului au trecut linia de demarcație / Victime după explozia unor mine
Soldați nord-coreeni, în apropierea graniței. FOTO: South Korea Defense Ministry / AP / Profimedia

Tensiunile de la granița dintre cele două Corei au crescut marți, când mai mulți soldați ai Phenianului au încălcat linia de demarcație din zona demilitarizată, scrie Reuters. Este al doilea incident de acest gen în decurs de o săptămână.

Armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment după ce soldații nord-coreeni au trecut marți linia de demarcație militară din apropierea graniței, potrivit Statului Major Întrunit (JCS) al țării.

Aproximativ 20-30 de soldați au depășit linia cu 20 de metri în interiorul zonei demilitarizate marți dimineață și s-au întors apoi spre nord, după ce Sudul a tras focuri de avertisment, potrivit unui oficial al JCS.

Autoritățile sud-coreene nu cred că încălcarea a fost intenționată, a relatat agenția de știri Yonhap.

Soldații nord-coreeni au suferit, de asemenea, mai multe victime în timp ce lucrau, din cauza exploziei minelor de teren în zona demilitarizată, a declarat presei oficialul JCS.

Nordul își întărește controlul frontierei

Incidentele vin în contextul în care armata nord-coreeană a desfășurat diverse activități de-a lungul liniei de front, inclusiv desfășurarea de soldați și plantarea de mine terestre, a adăugat oficialul JCS.

Astfel de activități par să facă parte din eforturile de a întări controlul la frontieră și de a-i împiedica pe cetățenii nord-coreeni să dezerteze în Sud, a spus oficialul.

„Armata sud-coreeană urmărește îndeaproape activitățile armatei nord-coreene în zona liniei de front și lucrează îndeaproape cu Comandamentul Națiunilor Unite”, a declarat oficialul, citat într-o declarație.

Incidentul a avut loc în contextul în care președintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord marți și miercuri, pentru prima dată în ultimii 24 de ani, potrivit celor două țări.

Săptămâna trecută, armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment după ce aproximativ 20 de soldați nord-coreeni au trecut pentru scurt timp granița, au declarat oficialii de la Seul.

INTERVIURILE HotNews.ro