Sari direct la conținut

Fostul consilier pentru securitate Michael Flynn a incalcat legea printr-o vizita in Rusia (congresman SUA)

HotNews.ro
Michael Flynn, Foto: Captura YouTube
Michael Flynn, Foto: Captura YouTube

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate nationala al Casei Albe, a incalcat legea printr-o vizita neautorizata in Rusia, in 2015, a afirmat marti conducerea Comisiei pentru Supraveghere al Camerei Reprezentantilor din Congresul Statelor Unite.

Comisia incearca sa afle si daca Flynn a declarat toate platile primite din surse straine. „Ca fost ofiter militar, pur si simplu nu poti lua bani de la Rusia, Turcia sau oricine altcineva. Si se pare ca a luat acei bani. Era nepotrivit si exista repercusiuni pentru incalcarea legii”, a declarat congresmanul republican Jason Chaffetz, presedintele comisiei, potrivit Agerpres.

Michael Flynn nu a trecut in formularul de declaratie financiara pe februarie platile primite de la o retea de televiziune din Rusia si de la o alta firma ruseasca, arata documente date publicitatii la inceputul lunii de Casa Alba.

Declaratia financiara semnata de Flynn pe 31 martie include angajamente pentru conferinte catre organizatii rusesti, printre care televiziunea RT TV, finantata de Kremlin, si linia aeriana Volga-Dniepr, precizeaza Reuters. Discursurile platite respective nu figureaza in formularul semnat electronic de fostul consilier pe 11 februarie, prezentat tot sambata de administratia prezidentiala.

Formularul completat nu indica sumele primite, dar mentiunile privind platile respective sunt facute in sectiunea „surse de compensatie in valoare de peste 5000 de dolari pe parcursul unui an”.

Neconcordantele ar putea agrava problemele juridice ale lui Michael Flynn, apreciaza Reuters.

Flynn a cerut imunitate pentru a depune marturie in audierile din Congres privind interferenta rusa in alegeri.Avocatul sau a spus ca fostul oficial „are o poveste de spus”, dar trebuie sa se apere de „urmarirea nedreapta in justitie”.

Donald Trump considera ca fostul sau consilier pentru securitate nationala are tot dreptul sa ceara imunitatedaca va depune marturie in audierile din Congres privind prezumtiva ingerinta ruseasca in alegerile din noiembrie, denuntand o „vanatoare de vrajitoare”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro