Sari direct la conținut

Fostul director al Operei din Cluj, Rares Trifan, a fost desemnat referent la ICR New York

HotNews.ro

Rares Cristian Trifan, fostul director al Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, a fost desemnat castigator al unui concurs organizat de Institutul Cultural Roman (ICR) Bucuresti pentru ocuparea postului de referent la ICR New York, informeaza Mediafax citand anuntul postat de ICR pe site-ul propriu.

In urma concursului organizat de Institutul Cultural Roman, in perioada 23 noiembrie 2012 – 4 ianuarie 2013, au fost desemnati in functiile de referenti urmatorii:

  • referent ICR PragaDenisse Ionescu;
  • referent ICR PragaTeodora Cojocaru;
  • referent ICR VienaRadu Naghiu;
  • referent ICR Berlin Raluca Betea;
  • referent ICR BerlinDaniela Duca;
  • referent ICR RomaAndrei Vasilica;
  • referent ICR Roma Ispas Daniela Mihaela;
  • referent ICR New YorkTrifan Rares Cristian;
  • referent ICR BruxellesMirona Mageanu;
  • referent ICR StockholmPetre (Buligescu) Luiza-Maria;
  • referent ICR LondraGabriela Mocanu;
  • referent ICR Varsovia Bogdan Nicolae Ionescu.

Potrivit CityNews.ro, Rares Cristian Trifan, desemnat referent la ICR New York, a ocupat pana in noiembrie 2012 functia de director al Operei din Cluj-Napoca.

Agentia de presa precizeaza ca Rares Trifan a fost trimis in judecata, in octombrie 2011, pentru conflict de interese, dupa ce procurorii au stabilit ca, in calitate de director general al Operei, a incheiat, in 23 februarie 2009, un contract cu sine insusi, in calitate de regizor, avand ca obiect regizarea unei opere. In urma incheierii respectivului contract, Trifan a obtinut 7.250 de euro. La momentul respectiv, Sergiu Bogdan, avocatul lui Rares Trifan, a spus ca directorul nu a incalcat nicio lege, iar contractul pentru care este cercetat a fost verificat de Ministerul Culturii (in subordinea caruia se afla Opera din Cluj, n.red) care a constatat ca este in „perfecta legalitate”, informa Mediafax la acel moment.

In februarie 2012, Rares Trifan a fost achitat de Curtea de Apel Cluj. Decizia a fost atacata cu recurs de procurori la Inalta Curte de Casatie si Justitie care, in noiembrie 2012, a decis ca Rares Trifan sa plateasca o amenda administrativa in valoare de 500 lei, scrie CityNews.ro.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, Rares Trifan nu a putut fi contactat, informeaza Mediafax.

Andrei Vasilica, noul referent la ICR Roma, lucreaza la ICR – Directia Generala Institute Culturale din Strainatate, pe postul de expert II, potrivit declaratiilor sale de avere din 2010 si 2011, postate pe site-ul ICR.

Denisse Ionescu, noul referent la ICR Praga, lucreaza la ICR Bucuresti din 2012, pe postul de expert, potrivit site-ului ICR.

In urma concursului organizat de ICR Bucuresti, au fost desemnati in functiile de directori adjuncti urmatorii:

  • director adjunct la ICR BerlinDana Bizuleanu (Sighisoara);
  • director adjunct la ICR LisabonaGelu Savonea (Bucuresti);
  • director adjunct la ICR New York Mihaela Cropsey (Washington D.C.).

Mediafax precizeaza ca, potrivit blogului studentilor la Facultatea de Litere a UBB, Dana Bizuleanu este student-doctorand la Catedra de Literatura Romana,Teoria Literaturii si Etnologie, de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

Institutul precizeaza ca pentru functia de director adjunct al ICR Varsovia concursul se va relua „cu participanti care cunosc limba poloneza”. Intre timp, se prelungeste cu un an mandatul directorului adjunct aflat in functie, Monica Voitovici.

Potrivit ICR, „aceste desemnari se transfera spre aprobare Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Culturii si Patrimoniului National”.

Institutul mai precizeaza ca directorul adjunct al ICR Viena se stabileste dupa interviul cu cei trei candidati ramasi in competitie (Andra Bruciu Cozlean, Ilinca Macarie, Roberto Dietrich).

Intr-un comunicat transmis sambata agentiei Mediafax de catre ICR Bucuresti se precizeaza ca „in vederea ocuparii unor posturi (director adjunct si referent) din Institutele Culturale Romane din strainatate, Institutul Cultural Roman a organizat, in premiera, concursuri anuntate public”.

Potrivit comunicatului, s-au inscris 189 de candidati pentru 5 posturi de director adjunct (30 de candidati) si 12 posturi de referent (159 de candidati). Se precizeaza ca o comisie „alcatuita conform legii, a analizat dosarele de concurs si a stabilit, in conformitate cu regulamentul anuntat, candidatii eligibili” si ca „au fost respectate toate prevederile regulamentului, candidatii provenind din diferite localitati ale tarii”, iar „criteriile de concurs au fost anuntate public in noiembrie 2012”.

„In cazul in care candidatii au fost la egalitate va fi organizat interviu, conform regulamentului, in intervalul 7-11 ianuarie 2013”, se mai arata in comunicat.

ICR a anuntat organizarea concursului pentru ocuparea unor posturi la Institutele Culturale Romane din strainatate in data de 23 noiembrie 2012. Rezultatele concursului au fost facute publice pe 4 ianuarie 2013, cu 17 zile mai repede decat termenul anuntat initial pentru publicarea rezultatelor. In anuntul, postat pe site-ul ICR pe 23 noiembrie, se spune: „Rezultatele vor fi anuntate pe site-ul Institutului Cultural Roman (www.icr.ro.) in data de 21 ianuarie 2013”.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, componenta comisiilor de concurs nu a fost facuta publica, mai precizeaza Mediafax.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro