Sari direct la conținut

Fostul ministru de finanţe grec Yanis Varoufakis, atacat violent de indivizi cu cagule

HotNews.ro
Yanis Varoufakis, Foto: Guy Bell / Shutterstock Editorial / Profimedia
Yanis Varoufakis, Foto: Guy Bell / Shutterstock Editorial / Profimedia

Politicianul opoziţiei de stânga din Grecia, Yanis Varoufakis, a avut nevoie de spitalizare după ce a fost atacat de un grup de aproximativ 20 de persoane la ieşirea dintr-un restaurant, au anunţat sâmbătă mai multe publicații elene, potrivit DPA și Agerpres.

La început Varoufakis (61 de ani) a fost insultat din stradă. Când a ieşit pe uşă, el a fost atacat de mai mulţi indivizi cu cagule, care l-au aruncat la pământ, l-au lovit cu picioarele şi cu pumnii în faţă, ceea ce a avut ca rezultat fracturarea nasului. În urma atacului, Varoufakis a fost spitalizat.

El şi-a exprimat recunoştinţa pe Twitter pentru solidaritatea de care a avut parte după atac, negând informaţiile conform cărora atacatorii proveneau din grupuri de extremă stângă.

„Nu erau anarhişti, de stânga, comunişti sau membri ai vreunei mişcări”, a scris el pe Twitter în limba engleză.

„Bătăuşi plătiţi şi aşa şi arătau, care au invocat în mod stângaci minciuna că m-aş fi vândut troicii [Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Centrală Europeană (BCE)]. Nu-i vom lăsa să ne dezbine. Înainte!”, a afirmat el.

Partidul său, Mera25, a calificat atacul drept „fascist”.

Profesor de economie care nu era foarte cunoscut la nivel internaţional la acea vreme, Varoufakis a ajuns în lumina reflectoarelor în timpul crizei datoriilor din 2015, când era ministru de finanţe. În prezent este deputat în parlament.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro