Sari direct la conținut

Fostul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, plasat sub control judiciar, în ziua care şi-a încheiat mandatul. Aceeași măsură pentru jurnalistul Cătălin Stavri și un om de afaceri

HotNews.ro
Fostul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, plasat sub control judiciar, în ziua care şi-a încheiat mandatul. Aceeași măsură pentru jurnalistul Cătălin Stavri și un om de afaceri
Sursa foto: Andrei Volosevici / Facebook.com

Andrei Volosevici, care şi-a încheiat vineri al doilea mandat de primar al municipiului Ploieşti, a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a făcut presiuni asupra directorului societăţii Hale şi Pieţe pentru a încheia sau rezilia mai multe contracte, au declarat pentru News.ro oficiali ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Dosarul vizează infracţiuni de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, șantaj, uzurparea funcţiei, ultraj și purtare abuzivă.

Jurnalistul ploieştean Cătălin Stavri, inculpat în același dosar, a fost și el plasat sub control judiciar.

Tot sub control judiciar a fost pus şi Claudiu Bellu, administratorul unei firme care fusese reţinut în acelaşi dosar.

Curtea de Apel Ploieşti a respins vineri seară propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti de arestare preventivă a jurnalistului Cătălin Stavri şi a omului de afaceri Claudiu Bellu.

Cei doi au fost plasaţi, prin decizia instanţei de judecată, sub control judiciar, având mai multe interdicţii, între care aceea de a părăsi judeţul Prahova.

Stavri și Bellu fuseseră reţinuţi joi, alături de Andrei Volosevici şi de un alt om de afaceri.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti nu este definitivă.

Cătălin Stavri este suspectat că, „în calitate de jurnalist la o cunoscută publicaţie on-line locală, din Ploieşti, fiind cunoscut ca o persoană apropiată de primarul Municipiului Ploieşti, a pretins şi primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spaţii comerciale. În aceeaşi perioadă, suspectul S.C. a pretins şi primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, în vederea încheierii în condiţii avantajoase a unui contract de preluare şi prelucrare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricaţie la SC. MASPEX SRL”.

Compania pentru care ar fi intervenit Stavri este, printre altele, producătorul sucurilor Tymbark.

La sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au fost duse vineri la audieri 14 persoane.

Andrei Volosevici, ales ca primar al Ploieștilor în 2020 din partea PNL, a candidat pentru un nou mandat la alegerile din iunie, de data aceasta din partea PSD, dar a fost învins de candidatul independent Mihai Polițeanu.

INTERVIURILE HotNews.ro