Sari direct la conținut

Fostul șef al CJ Argeș și fostul trezorier al PSD au fost achitați de Înalta Curte. Alți zeci de primari și viceprimari au fost achitați. Decizia nu e definitivă

HotNews.ro
Constantin Nicolescu, Foto: Agerpres
Constantin Nicolescu, Foto: Agerpres

Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș și Mircea Drăghici, fost deputat PSD, împreună cu alți zeci de primari și viceprimari, au fost achitați în primă instanță de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Aceștia fuseseră trimiși în judecată de DNA în 2015 pentru fapte ce ar fi avut loc în 2009, cele mai multe persoane fiind acuzate de abuz în serviciu sau complicitate la această infracțiune.

Potrivit deciziei de miercuri a instanței, în cazul acesta „fapta nu există”. La decizie poate fi făcut apel în termen de 10 zile.

În rechizitoriul de acum 7 ani, procurorii DNA acuzau atât că Nicolescu ar fi încercat să ajute un magistrat să ocupe o funcție de conducere într-o instanță, cât și „un mecanism fraudulos prin care au fost încheiate contracte de servicii de consultanță și/ elaborare strategii de dezvoltare locală de autoritățile publice locale cu o anumită entitate”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro