Sari direct la conținut

FOTO A patra nouă operă de artă a lui Banksy, furată în Londra, la doar câteva ore după ce a apărut

HotNews.ro
FOTO A patra nouă operă de artă a lui Banksy, furată în Londra, la doar câteva ore după ce a apărut
O nouă operă de artă realizată de Banksy, pe un pod din Shoreditch, Londra. FOTO: Vuk Valcic/ZUMA Press Wire/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Artistul Banksy a revendicat încă o lucrare de artă în Londra, care marchează a treia piesă dintr-o nouă colecţie cu tematică animală – de data aceasta cu maimuţe. Însă cea mai recentă operă de artă cu tematică animalieră a lui Banksy a fost furată din Londra la doar câteva ore după ce a fost expusă, scriu joi The Guardian și News.ro.

Lucrarea este un şablon cu un lup urlând spre cer, pictat pe ceea ce pare a fi o antenă de satelit de pe acoperişul unei clădiri de pe Rye Lane din Peckham, în sud-estul Londrei.

Miercuri, el a publicat pe Instagram o imagine cu maimuţele care păreau că se leagănă pe podul unei gări din estul Londrei. Acesta se află peste Brick Lane, lângă un magazin de haine vintage şi o cafenea, nu departe de Shoreditch High Street.

James Peak, care a prezentat la BBC The Banksy Story, a declarat pentru BBC Londra: „Banksy organizează o campanie – un număr tot mai mare de animale, în diferite părţi ale Londrei. Unde va apărea următorul? Nimeni nu ştie. Este destul de interesant dacă sunteţi un fan Banksy – şi un lucru genial pentru Londra în luna august”.

El a numit cele trei maimuţe „genial redate”, adăugând: „Nu ştiu ce înseamnă, dar ştiu acum că toată lumea de pe aici a vorbit despre ele”.

Maimuţe, elefanţi şi o capră

Marţi, artistul stradal anonim a postat o fotografie cu siluetele a doi elefanţi, cu trompele întinse una spre cealaltă, create pe laterala unei case din Edith Terrace din Chelsea.

Luni, el a publicat o lucrare cu o capră cocoţată pe vârful unui zid de lângă Kew Bridge, în Richmond.

Banksy nu a scris niciun mesaj pentru niciuna dintre postările de pe Instagram, ceea ce a alimentat speculaţiile online cu privire la semnificaţia acestora.

Cele trei maimuţe au fost asociate cu proverbul japonez „nu vezi răul, nu auzi răul, nu vorbi răul”.

În lucrările lui Banksy, maimuţele nu îşi acoperă ochii, urechile sau gura.

INTERVIURILE HotNews.ro