Sari direct la conținut

FOTO O nouă operă de Banksy a apărut pe o clădire din Londra

HotNews.ro
FOTO O nouă operă de Banksy a apărut pe o clădire din Londra
Londonezi admirând o nouă operă a lui Banksy - FOTO: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Banksy a dezvăluit o nouă operă de artă pe laterala unei clădiri din sud-vestul Londrei. Lucrarea, care prezintă o capră ce pare cocoţată pe o margine de stâncă în timp ce cad pietre, a fost pictată pe un perete din Kew Green, Richmond, scrie BBC, preluat de News.ro.

Luni, artistul a publicat o fotografie a operei de artă pe contul său de Instagram, modalitate prin care şi-a asumat anterior responsabilitatea pentru lucrările sale.

Lucrarea conţinea, de asemenea, o cameră CCTV reală care era îndreptată spre capră, însă aceasta a fost mutată în poziţia iniţială.

Banksy nu a explicat opera de artă, lăsând pe mulţi să o interpreteze în propriul fel. Unii au sugerat că reprezentarea unei capre pe marginea unei prăpastii reprezintă rasa umană aflată în prezent „pe cale de dispariţie”. Alţii au interpretat includerea camerei de supraveghere în opera de artă ca arătând că nu există intimitate nici măcar în cele mai îndepărtate spaţii.

O persoană s-a întrebat dacă lucrarea nu are nicio semnificaţie şi dacă Banksy doar „s-a gândit că o capră ar arăta bine acolo sus”.

Artistul, a cărui identitate este necunoscută, a pictat ultima dată în capitală, în Finsbury Park, când a pulverizat vopsea verde pe un perete din spatele unui copac tăiat pentru a semăna cu frunzişul, cu un şablon al unei persoane care ţine un pulverizator alături.

INTERVIURILE HotNews.ro