Sari direct la conținut

FOTO „Pot fi brand turistic". Locul straniu din București unde ar fi cea mai mare populație de pisici pe metru pătrat

HotNews.ro
Pisică, Foto: DreamsTime
Pisică, Foto: DreamsTime

Unul din cele mai mari cimitire din România, Cimitirul Bellu din Capitală, a devenit casă pentru zeci de feline care sunt răsfățate de angajații muzeului în aer liber din sectorul 4.

Capturarea câinilor din ultimii ani a dus la creșterea impresionantă a numărului de pisici calme și alintate care se plimbă agale pe aleile din Cimitirul Bellu, care se laudă cu una dintre cele mai mari populatii de feline.

Administratorii paginii de Facebook a Cimitirului Bellu – Muzeul în aer liber îi roagă pe vizitatorii care ajung pe aleile unde își dorm somnul de veci cele mai multe personalități ale istoriei și culturii române moderne să nu fie violenți cu felinele care stau tolănite la soare printre morminte.

Tigrate, negre cu pete albe sau gri cu alb, toate pisicile au căsuțe, hrană, stau tolănite la soare pe mormântul lui Ion Dolănescu și când se plictisesc, pornesc la vânătoare prin cimitir.

„Dragi vizitatori., pisicile noastre pot dezvolta un adevărat brand, care să fie un magnet pentru turiști. Acest lucru se întâmplă deoarece noi avem una dintre cele mai mari populații de pisici din București, dacă ne referim la exemplar/ metru pătrat!”, se arată în postarea Cimitirului Bellu.

„Administrația cimitirului a achiziționat hrană pentru pisici și a așezat puncte unde felinele pot mânca și bea apă. Ba mai mult, au fost construite mici căsuțe pentru ele. Când nu au poftă de crocănele sau pliculeț, masă lor constă în șoricei și zburătoare”, se mai precizează în postare.

Și pentru că sunt atât de iubite de toți angajații cimitirului care au grijă de feline, aceștia au și un avertisment pentru cei care nu se vor comporta bine cu animalele.

„Va rugăm să le respectați, să nu le loviți sau agresați în vreun fel, ele fiind parte din cimitir. Agresorii vor fi reținuți de către angajații cimitirului și predați poliției animalelor conform legii. Ele va vor însoți pe aleile cimitirului și va vor face vizita mult mai plăcută”.

Majoritatea pisicilor sunt sterilizate iar celelalte vor fi sterilizate in curând.

Internauții au fost încântați de inițiativa Cimitirului Bellu și au spus că vor veni în vizită.

„Surprinzător că se întâmplă asta la noi, dar încântător! Felicitări administrației cimitirului!”, a scris un bărbat bucuros că felinele sunt bine îngrijite.

Pictori, scriitori, principi, domnițe, primari, filosofi și intelectuali ai perioadei antebelice, interbelice și postbelice, precum și opere de artă care aparțin stilurilor: Neoclasic, Romantic, Eclectic, Art Nouveau, Neoromânesc, Modernist Art Deco și Eclectic Mediteranean, toate pot fi descoperite în Cimitirul Bellu din București, care în ultimii ani a fost inclus pe lista evenimentului Noaptea Muzeelor.

Aici poți găsi harta Cimitirului Bellu cu toate personalitățile care își odihnesc somnul de veci, unde poți să descoperi detalii despre fiecare figură marcantă a culturii și istoriei române. (sursă foto ©Riosihombing|Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro