Sari direct la conținut

FOTO Primăria Sectorului 6 a montat „dușurile stradale” ca măsură pentru vremea caniculară

HotNews.ro
Canicula si disconfort termic accentuat in Bucuresti. Foto: Agerpres
Canicula si disconfort termic accentuat in Bucuresti. Foto: Agerpres

Pe trotuarul de la Piața Veteranilor, autoritățile au montat un „duș stradal” care pulverizează apă rece pentru trecătorii afectați de temperaturile ridicate cauzate de codul roșu de caniculă anunțat de meteorologi pentru București. Alte 9 astfel de „dușuri” vor fi montate în perioada următoare în sector. 

„Primul „duș stradal” din București a fost instalat azi, în #Militari, pe trotuarul de la Piața Veteranilor. Este un sistem de răcorire lung de 3 metri, înalt de 3 metri și lat de 2,5 metri, care pulverizează apă rece, secundă de secundă, prin 7 duze”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a primăriei. 

În postare se precizează și faptul că „dușul stradal” nu a fost cumpărat, ci a fost confecționat de către Serviciul Dotări din cadrul ADPDU Sector 6. 

„În zilele caniculare cum este aceasta, când parcă iese foc din asfalt, acest loc este o oază de răcoare și de bine pentru trecătorii toropiți de căldură. (…) Alte 9 astfel de sisteme de #răcorire vor fi montate, în perioada următoare, pe străzile din #Sectorul6. Vor funcționa pe toată perioada verii, de la 8.00 la 20.00. Să vă bucurați de ele”, au mai scris reprezentanții primăriei.

Codul roșu de caniculă este valabil luni și marți în aproape toată țara. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor urca până la 42 de grade Celsius în unele zone, în timp ce pe litoral termometrele vor arăta 36 de grade. ANM a prelungit luni avertizarea de căldură extremă și pentru ziua de miercuri pentru majoritatea regiunilor.

INTERVIURILE HotNews.ro