Sari direct la conținut

FOTO Sebastian Stan îl joacă pe Donald Trump într-un film despre o „înțelegere faustiană”

HotNews.ro
Sebastian Stan, premiat cu Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare în rol principal, Foto: Markus Schreiber / AP / Profimedia
Sebastian Stan, premiat cu Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare în rol principal, Foto: Markus Schreiber / AP / Profimedia

Sebastian Stan îl va interpreta pe tânărul Donald Trump, înainte ca acesta să devină vedetă de televiziune şi apoi preşedinte al SUA, în viitorul film biografic The Apprentice ce urmează să fie prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, relatează revista Variety, citată de News.ro.

Lungmetrajul regizorului iraniano-danez Ali Abbasi – care tocmai a fost anunţat ca făcând parte din competiţia oficială a ediţiei 2024 a Festivalului de la Cannes – prezintă ascensiunea lui Trump la putere prin ceea ce este descris ca fiind o „înţelegere faustiană” cu influentul avocat de dreapta şi combinator politic Roy Cohn (interpretat în film de actorul american de Jeremy Strong).

Descrierea oficială a filmului mai notează că „The Apprentice este o scufundare în tenebrele imperiului american”. Deși proiectul este cunoscut de ceva timp, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au distribuit acum o primă imagine în care actorul româno-american Sebastian Stan poate fi văzut în rolul magnatului din New York:

Revista Variety notează că filmul va provoca probabil agitaţie de ambele părţi ale baricadei politice americane, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale pe care SUA le vor organiza anul acesta. Distribuția filmului îi va mai avea pe Maria Bakalova în rolul Ivanei Trump şi de Martin Donovan în rolul lui Fred Trump Sr.

O necunoscută majoră o reprezintă însă data lansării în cinematografe după avanpremiera de la Cannes, însă foarte probabil aceasta va fi anunțată în curând. Inclusiv prezentarea filmului la festivalul de la Cannes pare să fie o decizie de ultim moment, având în vedere că era așteptat ca etapa de post-producție a The Apprentice să se încheie în luna mai și deocamdată nu a fost prezentat niciun trailer pentru acesta.

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de la Cannes va avea loc între 14 și 25 mai.

Sebastian Stan își va prezenta filmul în capitala cinematografiei franceze la doar câteva luni după ce a câștigat Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin grație interpretării din lungmetrajul A Different Man. Stan a trecut printr-o transformare uimitoare pentru a juca rolul unui bărbat cu neurofibromatoză.

Filmul lui Sebastian Stan se alătură unei liste de avanpremiere de top la Cannes

The Apprentice se alătură unei liste de titluri care concurează pentru Palme d’Or la ediţia de luna viitoare de la Cannes. În cursă se află de asemenea Metropolis, un proiect pe care regizorul legendar Francis Ford Coppola dorește să îl facă de 20 de ani și care îi va avea în distribuția sa pe Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne şi Shia LaBeouf.

O altă avanpremieră va fi cea a Kinds of Kindness, de Yorgos Lanthimos, o poveste stilizată în trei părţi, plasată în prezent și care îl reuneşte pe regizorului filmului Poor Thingscu Emma Stone şi Willem Dafoe.

Pe lista lungmetrajelor așteptate se mai află Oh Canada, de Paul Schrader, cu Richard Gere, bazat pe un scenariu al regretatului Russell Banks (Affliction); melodrama muzicală Emilia Perez, de Jacques Audiard, cu Zoe Saldana şi Selena Gomez; Parthenope, de Paolo Sorrentino, cu Gary Oldman; şi The Shrouds, de David Cronenberg, cu Vincent Cassel şi Diane Kruger.

Actorul american Kevin Costner se întoarce și el la Cannes după o pauză de 20 de ani pentru a-și prezenta noul film, o continuare după 35 de ani a unuia dintre cele mai apreciate lungmetraje western din toate timpurile.

Horizon: An American Saga, primul film dintr-o serie de lungmetraje western în care Kostner va juca rolul principal, nu va concura însă pentru premii la Cannes.

Un alt nume mare al cinematografiei americane, Michael Douglas, a sosit și el deja pe Riviera Franceză, unde urmează să prezinte cel mai nou serial în care a jucat, o miniserie despre unul dintre cei mai importanți dintre Părinții Fondatori ai Statelor Unite, care va avea premiera în streaming vinerea aceasta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro