Sari direct la conținut

FOTO Televiziunile rusești susțin că un american care furniza „informații valoroase” trupelor Moscovei a fost extras din estul Ucrainei

HotNews.ro
FOTO Televiziunile rusești susțin că un american care furniza „informații valoroase” trupelor Moscovei a fost extras din estul Ucrainei
În această fotografie preluată dintr-o înregistrare video publicată de Ministerul rus al Apărării, pe 24 octombrie 2024, soldați ruși patrulează un sat din zona de graniță ruso-ucraineană din regiunea Kursk, Rusia. Sursa: Rusian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Presa rusă de stat a transmis luni că forțele Moscovei care luptă în Ucraina au extras cu succes din estul țării un cetățean american care le-a ajutat în secret să lovească ținte din țara invadată timp de cel puțin doi ani de zile, relatează Reuters.

Mass-media rusă a publicat luni fotografii cu presupusul american îmbrăcat în civil alături de un grup de militari care sunt în uniforme ce par ale forțelor speciale ruse. Fața sa a fost estompată în fotografiile care au apărut inițial în cursul weekendului pe canalele de Telegram din Rusia.

Agenția Reuters notează că nu a reușit să confirme independent informațiile din presa rusă, care afirmă că forțele Moscovei din regiunea Donețk l-au extras pe bărbatul pe care îl numesc „Kenneth M”.

Ambasada Statelor Unite la Moscova a transmis că nu poate comenta știrea din cauza „îngrijorărilor legate de respectarea vieții private”.

Mass-media de stat rusă l-a poreclit pe bărbat „Americanul tăcut”, o referință la romanul din 1955 al lui Graham Greene. Aceasta spune povestea implicării incipiente a Statelor Unite în Războiul din Vietnam, descrisă prin aventurile unui jurnalist britanic și unui agent american.

Forțe rusești din regiunea Donețk au fost citate ca spunând că forțele speciale ale Moscovei, în cooperare cu unități ale armatei, l-au extras pe bărbat din estul Ucrainei și că acesta a furnizat „informații valoroase” Rusiei timp de doi ani.

Media rusă transmite de asemenea că el a furnizat informații care au permis forțelor de invazie să „execute lovituri de precizie împotriva inamicului”.

„Viața americanului salvat nu este în pericol. Problema acordării de azil politic și a cetățeniei ruse acestuia este în curs de rezolvare”, mai susțin trupele rusești din regiunea Donețk.

INTERVIURILE HotNews.ro