Sari direct la conținut

FOTO/VIDEO Misteriosul iaz roz „Barbie” din Hawaii

HotNews.ro
Apa unui lac din Hawaii a devenit roz , Foto: captura video
Apa unui lac din Hawaii a devenit roz , Foto: captura video

Un lac din Hawaii a căpătat culoarea Barbie – a devenit roz. Oamenii de știință spun că ineditul fenomen ar putea fi cauzat de secetă și le atrag atenția oamenilor să nu intre în lac și să nu bea apa de culoare roz, scrie AP News.

Specialiștii au început de la sfârșitul lunii octombrie să monitorizeze lacul aflat într-o zonă protejată pentru animalele sălbatice.

Testele de laborator arată că nu algele au influențat culoarea apei din lac, însă o bacterie numită „halobacterie” ar fi putut cauza culoarea inedită a apei. Totuși, specialiștii trebuie să continue testele pentru a stabili concret cauza. Și seceta din zonă ar fi putut contribui la schimbarea în roz a culorii apei din lac, spun specialiștii.

În plus, apa lacului are o salinitate de două ori mai mare decât apa de mare.

Totuși, zona s-a mai confruntat cu secetă, însă până acum specialiștii nu au mai observat ca apa din lac să își schimbe culoarea.

Lacul a devenit un punct de atracție pentru vizitatori după ce imaginile cu apa roz au început să circule în mediul online.

Fiind un refugiu pentru animale sălbatice, oamenii nu ar trebui să pătrundă în lac sau să-și lase animalele de companie în apă, indiferent de culoarea acesteia. Dar oficialitățile cer acum cu atât mai mult vizitatorilor să nu intre în apă și să nu mănânce niciun pește prins acolo, deoarece sursa culorii nu a fost încă identificată.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro