Sari direct la conținut

FOTO/VIDEO Ode în Rusia, de ziua lui Putin. Elevii, forțați să îi transmită urări în fața camerelor. „Mândri că cel mai bun președinte din lume conduce țara noastră”

HotNews.ro
FOTO/VIDEO Ode în Rusia, de ziua lui Putin. Elevii, forțați să îi transmită urări în fața camerelor. „Mândri că cel mai bun președinte din lume conduce țara noastră”
Fotografie ilustrativă / Grădinițele din Rusia îi învață din ce în ce mai mult pe copii să susțină războiul lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei. 4 octombrie 2024. Sursa foto: social media / WillWest News / Profimedia

Copiii din școlile și grădinițele din întreaga Rusie par să fi fost luni obligați să îi ureze președintelui Vladimir Putin aniversare fericită, cu ocazia împlinirii a 72 de ani, în mai multe înregistrări video care arată aproape identic, scriu canalele indepedentente de presă rusă, potrivit The Moscow Times.

Canalul de Telegram de opoziție, Mozhem Obyasnit, notează că a identificat flash mob-uri similare, în postările de pe rețelele de socializare, care au fost organizate în cel puțin 11 regiuni rusești.

Site-ul independent de știri Vyorstka a scris că cel puțin 30 de școli au postat videoclipuri de felicitare pe paginile lor de pe rețeaua VKontakte.

Conform imaginilor, la o școală din regiunea Rostov, din sudul Rusiei, copiii au fost aliniați pentru a scrie cuvântul „Putin”.

„Suntem mândri că cel mai bun președinte din lume conduce țara noastră”, au afirmat reprezentanții școlii.

Cel puțin o grădiniță din regiunea Primorie, din Extremul Orient, a ținut o lecție despre rolul președintelui.

Școlile rusești au suferit o serie de transformări după invazia pe scară largă din 2022, din Ucraina, inclusiv prin militarizarea educației.

Săptămâna trecută, Putin i-a îndemnat pe educatori să extindă orele săptămânale care vizează insuflarea valorilor patriotice în contextul războiului Rusiei din Ucraina – care sunt denumite „Conversații importante” – și la copiii de grădiniță.

Flashmob-urile de ziua lui Putin au loc în timp ce mass-media pro-Kremlin anunță că legiuitorii federali intenționează să incrimineze „insultarea” educatorilor, prin introducerea unor amenzi usturătoare.

În afara școlilor, studenții din Daghestan, republică din Caucazul de Nord, au marcat ziua de naștere a lui Putin aliniindu-se pentru a forma cuvântul „Putere”.

Bloggerii pro-război au distribuit o înregistrare video cu soldați ruși încărcând un lansator de rachete multiple (MLRS) cu rachete pe care erau scrise cuvintele „Pentru Putin”.

Aproximativ 5.000 de oameni s-au încolonat, cu umbrele roșii, și au scris „La mulți ani, domnule președinte”, la centrul de expoziții VDNKh din Moscova.

  • Citiți și:
INTERVIURILE HotNews.ro