Sari direct la conținut

FOTO VIDEO Prințesa Kate, prima ieșire publică după diagnosticul de cancer și chimioterapie

HotNews.ro
FOTO VIDEO Prințesa Kate, prima ieșire publică după diagnosticul de cancer și chimioterapie
Prințul și prințesa de Wales FOTO: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kate, prințesa de Wales a Marii Britanii, a sosit sâmbătă la Palatul Buckingham ea având prima sa apariție publică de la operația chirurgicală de acum cinci luni, care a dezvăluit că are cancer, notează Reuters.

Postul de televiziune Sky News a arătat-o pe Kate, îmbrăcată într-o ținută albă, sosind într-o mașină împreună cu soțul ei, prințul William, și cei trei copii ai lor pentru a participa la evenimentul „Trooping the Colour”.

Prințesa Kate alături de Prințul William și copiii lor înainte de evenimentul „Trooping The Colour FOTO : – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ulterior ea, a apărut într-o trăsură a familiei regale și a făcut cu mâna celor care o ovaționau.

Parada militară anuală din centrul Londrei marchează ziua oficială de naștere a monarhului britanic, regele Charles.

Kate a urmat chimioterapie preventivă de la anunțul privind cancerul și, deși tratamentul continuă, îmbunătățirea stării sale de sănătate înseamnă că ea poate să apară în public pentru prima dată după luna decembrie a anului trecut.

Într-un rar mesaj personal scris vineri, ea a spus că face progrese bune, dar că nu este „ieșită din impas”.

Ea a spus că abia așteaptă să participe la parada de sâmbătă și că speră să ia parte la câteva angajamente publice în timpul verii.

Kate a petrecut două săptămâni în spital în ianuarie, după ce a suferit o operație abdominală majoră, iar două luni mai târziu a anunțat într-un mesaj video că testele au dezvăluit prezența cancerului.

În mesajul său de vineri, Kate a spus că a fost „uluită” de miile de mesaje amabile primite din întreaga lume, care au făcut o diferență enormă pentru ea și pentru William, moștenitorul regelui Charles.

„Fac progrese bune, dar, așa cum știe oricine trece prin chimioterapie, există zile bune și zile proaste”, se arată în declarația lui Kate.

Biroul ei, Palatul Kensington, a refuzat să dea detalii despre tipul de cancer sau despre tratamentul ei, în afară de a spune că chimioterapia preventivă a început în februarie.

INTERVIURILE HotNews.ro