Sari direct la conținut

FOTOGALERIE Celebra epava "Evanghelia" din Costinesti a devenit "casa" pentru 63 de perechi de cormorani

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Celebra epava „Evanghelia” din Costinesti a devenit „casa” pentru 63 de perechi de cormorani mari care si-au facut cuiburi pe batrana nava. Descoperirea a fost facuta de Societatea Ornitologica Romana care monitorizeaza pasarile din zona. Potrivit SOR, in afara sezonului de imperechere, nava adaposteste si alte specii de pasari marine.

„Epava Evanghelia” este una dintre cele mai cunoscute epave de pe litoralul romanesc. Nava a fost construita de firma Harland and Wolff din Belfast, Irlanda, acelasi santier naval care a facut designul si pentru Titanic, scrie www.costinesti.info. A fost lansata la apa pe 28 mai 1942 sub numele de Puterea Imperiului – „Empire Strength”. Vasul a mai fost botezat si „Saxon Star”, „Redbrook” iar numele „Evangelia”, ultimul pe care l-a purtat ca ambarcatiune functionala, este dat de firma de armatori greci – Hanton Embinas Andros.

Pe 15 oct 1968, „Evanghelia” a navigat foarte aproape de tarm si a ramas blocata, in apropierea localitatii Costinesti, unde se afla si acum. Fiind oricum foarte veche, a fost abandonata de echipaj si a devenit proprietate romana. O alta varianta a povestii este ca echipajul a naufragiat intentionat pentru ca proprietarii sa incaseze asigurarea. Citeste aici povestea. In timp, epava a devenit un simbol al Costinestiului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro