Sari direct la conținut

Franţa: Parlamentarii de dreapta dau undă verde participării lor la guvernare

HotNews.ro
Franţa: Parlamentarii de dreapta dau undă verde participării lor la guvernare
Prim-ministrul desemnat Michel Barnier la Hôtel Matignon, reşedinţa oficială a premierului Franţei (Credit foto: Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia)

Deputaţii şi senatorii formațiunii de dreapta Les Républicains (LR, Republicanii), care au revenit miercuri din vacanţa parlamentară, au dat oficial fiecare undă verde participării unor membri ai familiei lor politice la guvernul lui Michel Barnier din Franţa, au indicat pentru agenția France-Presse din surse din partid, potrivit Agerpres.

„Suntem pregătiţi să participăm la un guvern, dar fiind atenţi la garanţiile pentru o politică reală de dreapta pe subiectele pe care le considerăm fundamentale”, a declarat în faţa aleşilor şeful deputaţilor LR, Laurent Wauquiez, potrivit unui participant.

Senatorii au susţinut, de asemenea, opţiunea de a se alătura executivului condus de Michel Barnier, a indicat o altă sursă.

Noul prim-ministru LR şi fost comisar european, Michel Barnier, a promis miercuri că va numi un guvern „săptămâna viitoare”.

El a fost numit de preşedintele Emmanuel Macron după alegerile legislative care nu au reuşit să producă o majoritate în Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului).

Cu 47 de deputaţi în Adunarea Naţională, LR joacă un rol esenţial în stabilirea unei majorităţi guvernamentale.

INTERVIURILE HotNews.ro