Sari direct la conținut

Franta: Un roman prins in timp ce incerca sa cumpere un parfum scump cu un card falsificat a dat vina pe saracia din Romania

HotNews.ro

Un cetatean roman fara cazier nu risca in mod normal inchisoarea atunci cand este prins furand. Cu exceptia cazului in care enerveaza judecatorii, noteaza site-ul Nord Eclaire, care comenteaza procesul unui roman care a fost prins incercand sa cumpere un parfum de 90 de euro cu un card falsificat.

Virgil Barbu, in varsta de 25 de ani, a fost prins in data de 1 iunie, la raionul de parfumuri al Galeriilor Lafayette din Lille, in momentul in care incerca sa achite un flacon de apa de toaleta de 90 de euro, dar cardul sau a fost respins.

Vanzatorii au alertat politia care a descoperit asupra tanarului alte trei carduri emise pe numele Virgil Barbu. Cardurile erau de tipul Carte Bleu, un card de debit care functioneaza ca unul de credit, permitand tranzactii fara autorizarea bancii.

In urma verificarilor efectuate, s-a descoperit ca toate erau falsificate.

Virgil Barbu a sustinut, prin intermediul unui translator, ca a primit cardurile de la o persoana pe care nu o cunostea prea bine.

„Mi-a spus ca nu voi avea probleme cu ele”, a incercat el sa se apere, declarandu-se victima amicului sau.

„Si nu stiati ca, folosind aceste carduri, o alta persoana va plati in cele din urma in locul dvs?, l-a intrebat procurorul.

Tanarul a dat atunci vina, neinspirat, pe saracia din Romania: „Am un salariu de 200 de euro pe luna”.

„Spuneti ca sunteti sarac, ca ati ajuns aici la sfarsitul lui mai si va cumparati un parfum de 90 de euro. Este o nevoie imperioasa atunci cand esti sarac”, s-a mirat judecatorul Bernard Lemaire.

Virgil Barbu a admis atunci ca a fost platit cu 50 de euro pe zi pentru a cumpara cat mai multe produse cu cardurile falsificate, pe care le dadea ulterior unei retele criminale.

El a sustinut insa ca nu ii cunoaste pe membrii retelei si ca este pentru prima oara cand a incercat sa fure.

Magistratii au aflat insa ca cele patru carduri bancare gasite asupra romanului fusesera folosite in Olanda si in Thailanda.

„Acest tip de escroc se bazeaza pe justitia franceza si spera ca va fi eliberat imediat, in conditiile in care escrocheriile lor sunt elaborate si extrem de tehnice. Nu este la indemana oricui sa falsifice carduri”, a acuzat procurorul.

Virgil Barbu a primit o pedeapsa de sase luni de inchisoare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro