Frații Tate se întorc în România. Mesaj la plecarea din Florida: „185.000 de dolari pe un jet privat pentru a traversa Atlanticul și a semna o singură hârtie”

Frații Tate, care au plecat din România la finalul lunii februarie, se află în aceste momente într-un avion privat cu care se întorc în țară. Informația, inițial publicată de Boarding Pass, a fost confirmată de Andrew Tate pe X.
„Cheltuind 185.000 de dolari pe un jet privat pentru a traversa Atlanticul și a semna o singură hârtie în România. Bărbații nevinovați nu fug. Ei ÎȘI CURĂȚĂ NUMELE ÎN INSTANȚĂ”, a scris Andrew Tate pe X.
Spending 185,000 dollars on a private jet across the Atlantic to sign one single piece of paper in Romania.
— Andrew Tate (@Cobratate) March 21, 2025
Innocent men don’t run.
THEY CLEAR THEIR NAME IN COURT 😉 pic.twitter.com/GXiVKstGrw
Avionul privat în care se află frații Tate a decolat de pe aeroportul Fort Lauderdale din SUA vineri, în jurul orei 15:25 (ora României). El urmează să aterizeze pe Aeroportul Otopeni din București în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 4:25, conform informațiilor disponibile la ora publicării acestei știri pe Flight Radar.
Avionul privat cu care frații Tate se întorc în România este un Gulfstream G650ER.
DIICOT le-a permis să plece din țară, deși se află sub control judiciar
Andrew și Tristian Tate se află în continuare sub control judiciar în România, însă li s-a permis să părăsească țara. Cei doi sunt așteptați la poliție pentru a semna controlul judiciar luni, 24 martie, conform Știrile ProTV.
„A fost admisă solicitarea privind modificarea obligației impuse inculpaților de a nu părăsi teritoriul României, celelalte obligații fiind menținute de către procurorii DIICOT, inclusiv cea referitoare la prezentarea în fața organelor judiciare la fiecare chemare, cu atenționarea că încălcarea cu rea-credință a obligațiilor ce le revin poate conduce la înlocuirea controlului judiciar cu o măsură privativă de libertate superioară”, a transmis DIICOT în momentul în care s-a aflat că frații Tate au plecat din România.
Andrew şi Tristan Tate au scăpat de procesul în care erau judecaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, pe 19 decembrie 2024, să restituie dosarul lor la DIICOT pentru refacerea anchetei de la zero.
Ei au fost atunci eliberați din arestul la domiciliu, cu interdicția de a părăsi țara.
Marea Britanie a solicitat, de asemenea, extrădarea fraților Tate, după ce poliția din Bedfordshire a obținut un mandat de arestare în cadrul unei anchete privind acuzații de viol și trafic de persoane. Instanța din România a decis anul trecut că aceștia pot fi extrădați după ce va exista o decizie finală în cazul din țara noastră.
Financial Times a relatat despre „presiuni” făcute de SUA în cazul fraților Tate
Administrația Trump a făcut presiuni asupra autorităților române să ridice restricțiile de călătorie pentru Andrew Tate, un susținător al președintelui american, a scris în 17 februarie Financial Times.
Cazul fraților Tate a fost adus în discuție pentru prima dată de oficialii americani într-o convorbire telefonică cu guvernul român, săptămâna trecută, și apoi de trimisul special al lui Trump, Richard Grenell, când s-a întâlnit cu ministrul român de externe la Conferința de Securitate de la Munchen.
O altă sursă FT a declarat că a fost făcută o cerere pentru a returna pașapoartele fraților Tate și a le permite să călătorească în timp ce așteaptă finalizarea procedurilor judiciare.
Ministrul de Externe, Emil Hurezeanu, a declarat apoi la Euronews că a discutat despre „soarta fraților Tate” cu trimisul special al lui Trump, Richard Grenell, la Munchen, dar că nu a perceput discuția cu oficialul american drept o presiune.
Întrebat cum a fost întâlnirea pe care a avut-o cu Grenell, Hurezeanu a spus că s-au întâlnit întâmplător pe hol și au avut o discuție „cordială” și „informală”. El a adăugat și că i-a făcut o invitație lui Grenell la București, pe care acesta a refuzat-o și a încheiat discuția spunând că „rămâne interesat de soarta fraților Tate”.
„N-am sesizat această afirmație drept o presiune, ci doar o repetare a unei stări de fapt, cunoscută în ce-l privește, pentru că nu era la prima afirmație publică de acest gen, și dorind să-mi comunice și mie această părere. Mi-a comunicat asta”, a afirmat Hurezeanu.