Sari direct la conținut

Furie în Grecia. Incendiu de pădure, provocat de focuri de artificii trase de pe un iaht

HotNews.ro
Indignare în Grecia, după ce focurile de artificii trase de pe un iaht privat au provocat vineri seara un incendiu în singura pădure de pini de pe insula Hydra.
Focurile de aartificiii trase de pe un iaht au provocat un incendiu pe insula grecească Hydra. Foto: Pompierii greci
Focurile de aartificiii trase de pe un iaht au provocat un incendiu pe insula grecească Hydra. Foto: Pompierii greci

„Incendiul, provocat de un foc de artificii de pe o ambarcaţiune, a cuprins singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi care nu are drumuri”, au anunţat pompierii eleni pe Facebook, postând o fotografie cu locul cuprins de flăcări, stârnind revoltă pe reţelele sociale, relatează AFP și Agerpres.

Incendiul a fost stins rapid şi nu mai ameninţă pădurea din Hydra.

Primarul insulei Giorgos Koukoudakis s-a declarat „revoltat că unii oameni aprind focuri de artificii într-un mod atât de iresponsabil lângă o pădure de pini”.

El a afirmat la postul public de televiziune ERT că „primăria va intenta o acţiune civilă împotriva celor responsabili de izbucnirea incendiului imediat ce o anchetă preliminară va fi finalizată”.

Grecia a înăsprit recent pedepsele pentru incendiere. Autorii incendiilor pot fi condamnaţi acum la pedepse de până la 20 de ani de închisoare şi o amendă de până la 200.000 de euro.

La postul de televiziune Skai, Koukoudakis a cerut, de asemenea, autorităţilor să acţioneze, subliniind faptul că „insula nu dispune de zone anti-incendiu, nici de drumuri forestiere” care să le permită pompierilor să ajungă în anumite locuri.

Regiunea mediteraneană, inclusiv Grecia continentală și insulele grecești, este deosebit de vulnerabilă la incendiile forestiere în lunile de vară, din mai până în octombrie.

INTERVIURILE HotNews.ro