Sari direct la conținut

Gabriela Firea, reclamată la Poliție de către candidatul AUR la Primăria Capitalei, pentru „domiciliu fictiv” în București

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / George Călin

Candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, a depus marţi o sesizare la Secţia 4 de Poliţie prin care reclamă că fostul edil, Gabriela Firea, care candidează din partea PSD pentru un nou mandat, şi-ar fi declarat domiciliul la o adresă din Bucureşti la care nu ar locui în realitate, informează Agerpres.

„Gabriela Firea încalcă legea! Ca să poată candida la funcţia de primar general, Firea şi-a declarat domiciliul la o adresă din Bucureşti în care, în realitate, nu locuieşte. În acest sens, Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a depus o sesizare la Secţia 4 de Poliţie”, scrie într-un comunicat publicat pe site-ul Alianței pentru Unirea Românilor.

„Mai mult, Mihai Enache cere începerea urmăririi penale a Gabrielei Firea pentru infracţiunea de fals în declaraţii în cazul în care se confirmă acest fapt”, menționează formațiunea condusă de George Simion.

AUR susține că, prin „falsificarea domiciliului”, Firea „a furat” dreptul de a candida

Enache a mai anunţat că a solicitat Poliţiei să ia măsurile legale cu privire la constatarea domiciliului real al Gabrielei Firea.

Ce susține candidatul AUR:

  • „Gabriela Firea și-a declarat domiciliul într-un apartament din Sectorul 1, de pe Calea Griviței, un apartament unde nu este declarată nicio persoană pentru cheltuielile de întreținere. Poliția are obligația conform legii de a constata domiciliul real al persoanei și orice persoană care nu locuiește la adresa din buletin are obligația ca în 15 zile să declare domiciliul real.
  • Acest fapt aparent minor are consecințe grave. Utilizând această falsificare a domiciliului, doamna Firea a furat dreptul de a fi candidat pentru Primăria Municipiului București.
  • Legislația electorală permite candidatura doar persoanelor care au domiciliul în București. Trebuie să oprim această bătaie de joc, această minciună continuă.
  • Doamna Firea s-a prefăcut patru ani că e primar general, acum se preface că este locuitor al acestui oraș, de care, de fapt, nu îi pasă.”

Mihai Enache mai afirmă și că a mers la adresa declarată de Gabriela Firea în actele oficiale şi a stat de vorbă cu vecinii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro