Sari direct la conținut

Gabriela Firea spune că va participa la orice dezbatere electorală pentru Primăria Capitalei: „Am o singură condiție!”

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Candidata PSD la primăria Capitalei, Gabriela Firea, a spus că va participa la orice dezbatere electorală în perspectiva alegerilor locale de pe 9 iunie, dar doar dacă va veni și actualul edil, Nicușor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forţa Dreptei) și de Reper.

„Accept orice invitație, din partea societății civile, a televiziunilor sau a radiourilor, de a participa la o dezbatere pentru viitorul Capitalei! Am o singură condiție, să fie prezent și actualul primar general!”, a scris Firea pe pagina ei de Facebook.

  • Ultimul sondaj făcut public privind competiția pentru Primăria Capitalei, difuzat de INSCOP pe 30 aprilie, sugera că Gabriela Firea este la distanță în spatele lui Nicușor Dan în opțiunile alegătorilor. Astfel, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 38,5% din opţiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone – 27,4% şi de Gabriela Firea – 21,4%. Un alt sondaj, comandat de PSD și publicat pe 28 aprilie, sugera că Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Generală cu 31% din voturi, în timp ce Gabriela Firea, atunci abia intrată în cursă, s-ar clasa pe locul secund cu 24 de procente, urmată de Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 20%.

„Este datoria mea de candidat și fost primar general să-mi prezint programul, să spun ce vreau să fac, să reamintesc ce realizări am avut și să răspund tuturor acuzațiilor care mi-au fost aduse în ultimii patru ani. Cred, însă, că aceasta este, în primul rând, o datorie și a actualului primar general!”, spune Firea.

Ea a adăugat în mesajul de pe rețeaua socială și o scrisoare deschisă către actualul primar general: „Domnule Nicușor Dan, v-ați depus candidatura, declarând: `Cel mai important din campania asta, dincolo de șosele, conducte și cele care țin de viața completă a bucureștenilor, va fi o luptă de valori, o luptă între oameni care doresc pur și simplu respectarea legii, care își doresc funcționarea instituțiilor.` Aveți dreptate. Vă invit să discutăm direct, într-o dezbatere în fața bucureștenilor, chiar despre aceste valori: despre respectarea legii și despre instituții funcționale.”

La începutul lunii mai, Gabriela Firea a declarat că este convinsă că bucureștenii au suferit anumite confuzii, după ce ea a devenit un candidat de ultim moment la Primăria Capitalei, în contextul în care social-democraţii şi liberalii au decis iniţial să susţină candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro