Sari direct la conținut

Gaza: Discuțiile pentru eliberarea ostaticilor sunt „pozitive”, dar acordul nu este iminent

HotNews.ro
Manifestație la Tel Aviv pentru eliberarea ostaticilor din Gaza, Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia
Manifestație la Tel Aviv pentru eliberarea ostaticilor din Gaza, Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia

Întâlnirea dintre premierul Qatarului, șefii Mossadului și ai Agenției Centrale de Informații (CIA) a SUA privind măsurile de eliberare a altor ostatici deținuți de Hamas a fost „pozitivă”, a declarat pentru Reuters o sursă informată cu privire la eforturile diplomatice.

„Discuțiile au fost pozitive, negociatorii explorând și discutând diferite propuneri în încercarea de a progresa în negocieri”, a declarat sursa. „Cu toate acestea, nu se așteaptă un acord iminent”.

Într-o declarație făcută astăzi, Benjamin Netanyahu a declarat că „l-a trimis pe șeful Mossad în Europa de două ori pentru a promova un proces de eliberare a ostaticilor noștri”.

„Nu voi precupeți niciun efort pe această temă, iar cerința este de a-i aduce pe toți (acasă)”, a spus Netanyahu.

Discuțiile dintre prim-ministrul qatarez Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, care este și ministru de externe al statului din Golf, directorul Mossad, David Barnea, și directorul CIA, Bill Burns, au urmat unei întâlniri a celor trei în Europa săptămâna trecută.

Organizația palestiniană Jihadul Islamic a difuzat marți o înregistrare video în care se văd doi ostatici israelieni, în viață, dintre cei 129 de ostatici care sunt încă reținuți în Fâșia Gaza de la atacul din 7 octombrie de pe teritoriul israelian, potrivit AFP.

În videoclipul realizat de Brigăzile Al-Quds, cei doi bărbați apar unul după altul și cer intensificarea presiunii asupra autorităților israeliene pentru a putea fi eliberați.

Aparent vorbind sub constrângere, cei doi, în clipuri separate, sunt auziți avertizând că ar putea muri în orice moment din cauza loviturilor forțelor militare israeliene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro