Sari direct la conținut

Gaza: Protecția civilă anunță recuperarea a aproximativ 60 de cadavre în două cartiere

HotNews.ro
Clădiri afectate de bombardamente în Jabalia, Gaza, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Clădiri afectate de bombardamente în Gaza, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Aproximativ 60 de cadavre au fost găsite vineri în două cartiere din orașul Gaza, a anunțat Apărarea civilă palestiniană, afirmând că armata israeliană s-a retras din aceste zone din nordul teritoriului palestinian, potrivit AFP.

„Apărarea civilă și echipele medicale au găsit aproximativ 60 de martiri de când armata de ocupație israeliană s-a retras în această dimineață din Tal al-Hawa și al-Sinaa”, în sud-vestul orașului Gaza, a declarat Mahmoud Basal, purtătorul de cuvânt al apărării civile din Fâșia Gaza.

Acesta declarase vineri pentru AFP că au fost găsite aproximativ 40 de cadavre.

„Există încă persoane dispărute sub dărâmături, la care echipele noastre au dificultăți de acces”, a declarat el într-un comunicat.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a confirmat că s-a retras din aceste zone ale orașului Gaza.

De asemenea, Mahmoud Basal a declarat vineri dimineață că multe case au fost distruse în aceste cartiere, iar altele incendiate.

Cu o zi înainte, organizația sa anunțase deja că a exhumat aproximativ 60 de cadavre din molozul clădirilor din Choujaïya, un alt cartier din Gaza din care armata și-a anunțat oficial retragerea miercuri seara.

Acest cartier, aproape complet ras de pe fața pământului după două săptămâni de operațiuni militare israeliene, a fost declarat „zonă calamitată” de către Apărarea Civilă.

Miercuri seara, armata israeliană a anunțat că și-a „încheiat” ofensiva în Shujaia, scena unor lupte violente începând cu 27 iunie, care au forțat zeci de mii de persoane să fugă.

Potrivit armatei, operațiunea a distrus opt tuneluri și a ucis „zeci de teroriști”.

INTERVIURILE HotNews.ro