Sari direct la conținut

Generalul rus Alexander Lapin, comandant al Districtului Militar Central, ar fi fost demis. Kadîrov îl numise „o mediocritate” după ce pierdut Lîmanul

HotNews.ro
La periferia oraului Liman din Donetk, Foto: Captura video
La periferia oraului Liman din Donetk, Foto: Captura video

General-colonelul Alexander Lapin, care a fost acuzat anterior de liderul cecen Ramzan Kadîrov că a pierdut bătălia de la Liman, ar fi fost demis, relatează Ukrainska Pravda și Meduza.

Sâmbătă, o serie de surse mass-media ruse, inclusiv televiziunea cecenă de stat, au raportat despre demiterea lui Lapin.

Lapin a fost recent criticat de Ramzan Kadîrov, șeful Republicii Cecene, la începutul lunii octombrie, acesta din urmă făcându-l pe generalul care a pierdut Lîmanul „o mediocritate”.

Potrivit lui Kadîrov, Lapin, responsabil de această zonă de apărare, nu le-a oferit ocupanților mobilizați din regiunea Lugansk mijloacele necesare și că el s-ar fi „ascuns” la Lugansk.

În vară, președintele Vladimir Putin i-a acordat lui Lapin titlul de Erou al Rusiei. Potrivit șefului cecen Ramzan Kadyrov, titlul era legat de capturarea Lisiceanskului, deși Kadîrov a spus că „de fapt, nu era nici pe departe acolo”.

Cu toate acestea, Meduza subliniază că nu există nicio confirmare oficială a informației destituirii acestuia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro