Sari direct la conținut

George Simion s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului / Cum începe să fie reevaluat liderul AUR

HotNews.ro
George Simion, Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia
George Simion, Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liderul AUR George Simion s-a întâlnit luni, la Parlament cu ambasadorul Israelului, Reuven Azar și Yossi Dagan – membru al partidului de guvernământ Likud, șeful regiunii Shomron din Israel. Informația apare pe site-ul AUR, într-un comunicat de presă în limba engleză.

În comunicatul de presă se precizează că ”George Simion a recunoscut responsabilitatea României pentru Holocaustul evreilor români”.

„Liderul Partidului AUR a recunoscut responsabilitatea României pentru Holocaustul evreilor români (în teritoriile controlate de România în timpul celui de-al doilea război mondial) și și-a exprimat regretul profund. El a precizat că astfel de orori nu trebuie să se mai întâmple niciodată, nici evreilor, nici românilor, nici țiganilor, nici altor națiuni ale lumii”, se arată în comunicatul d epresă de pe site-ul AUR.

Întâlnirea are loc în contextul în care la începutul lunii august ​ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, facea presiuni pentru schimbarea politicii Israelului față de partidul AUR din România, care a avut poziții antisemite și a negat Holocaustul, potrivit ziarului israelian Haaretz.

Până de curând, ambasada Israelului la București avea o politică oficială de a nu avea niciun contact cu AUR. Cohen a cerut ministerului să reevalueze acest lucru, sub presiunea personalităților politice israeliene de dreapta care au lucrat îndeaproape cu AUR în ultimul an.

Printre cei care fac eforturi pentru a stabili legături cu AUR se numără Yossi Dagan, un lider al mișcării de colonizare din Cisiordania, și câțiva reprezentanți proeminenți ai partidului Likud, scrie sursa citată.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro