Sari direct la conținut

Gheorghe Stefan 'Pinalti' a demisionat din functia de primar al municipiului Piatra Neamt

HotNews.ro
Gheorghe Stefan 'Pinalti', Foto: AGERPRES
Gheorghe Stefan 'Pinalti', Foto: AGERPRES

Gheorghe Stefan Pinalti a demisionat din functia de primar al municipiului Piatra Neamt, a anuntat joi avocatul acestuia.

Acesta a precizat ca Gheorghe Stefan este bolnav si doreste sa fie tratat in arest la domiciliu.

Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan sunt acuzati in dosarul Microsoft de trafic de influenta si spalare de bani. In acelasi dosar, Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, este acuzat de luare de mita si spalare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

In acest dosar sunt vizati si alti opt fosti ministri: senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Adriana Ticau.

Cocos, Sandu, Nicolae si Stefan au fost arestati preventiv in acest dosar in 29 octombrie 2014.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro